Hlavní obsah

Fábregas zařídil Španělsku dvěma góly výhru nad Chile

Španělští fotbalisté v přípravném duelu na kvalifikační zápasy s Lichtenštejnskem a Českou republikou porazili Chile 3:2. Dvěma góly se o to v pátek postaral Cesc Fábregas, který utkání rozhodl v nastaveném čase. To již Chile dohrávalo bez vyloučeného Contrerase, který dostal červenou kartu sedm minut před koncem.

Foto: ČTK/AP

Španělský fotbalista Cesc Fabregas

Článek

Španělsku přitom dlouho hrozilo, že ve dvou utkáních po sobě nedokáže zvítězit, což se mu stalo naposledy před pěti lety. Chile totiž mělo skvělý vstup do utkání a v touze oplatit soupeři porážku z mistrovství světa dalo dva rychlé góly zásluhou Isly a Vargase.

Úřadující mistři světa a Evropy však v druhé půli zabrali a dokázali skóre otočit. Nejprve se zdálky trefil střídající Iniesta, poté si za obranu naběhl Fábregas a prostřelil brankáře.

Posila Barcelony se pak postarala se štěstím i o vítězný gól. Z penalty totiž Fábregas trefil jen tyč, ale míč se k němu posléze vrátil a mohl ho tak doklepnout do odkryté branky.

V závěru duelu se oba týmy pustily do roztržky, do které se zapojily i obě lavičky.

Kalkata: Venezuela - Argentina 0:1 (0:0)
Branka: 70. Otamendi.
Charkov: Ukrajina - Uruguay 2:3 (2:1)
Branky: 1. Jarmolenko, 44. Konopljanka - 43. A. González, 61. Lugano, 87. A. Hernández.
Varšava: Polsko - Mexiko 1:1 (1:1)
Branky: 27. Brožek - 35. Hernández. ČK: 70. Obraniak (Pol.).
Ženeva: Španělsko - Chile 3:2 (0:2)
Branky: 71. a 90. Fábregas, 55. Iniesta - 11. Isla, 20. Vargas. ČK: 83. Contreras (Chile).
Sestava Španělska: Casillas (46. Reina) - Ramos, Albiol, Martinez, Arbeloa - Busquets, Xabi Alonso (46. Iniesta), Xavi (64. Fábregas) - Silva (81. Cazorla), Negredo (64. Torres), Villa (46. Pedro). Trenér: Del Bosque.

Reklama

Související témata: