Hlavní obsah

Slavný kouč Vieira je blízko novému angažmá, soupeřem by mu mohl být bývalý parťák Henry

Toronto/Praha

Francouzský trenér senegalského původu Patrick Vieira se po nedávném vyhazovu od Nice přiblížil novému angažmá. Bývalý reprezentant země galského kohouta by mohl zamířit do zámořské MLS. Má být jedním ze dvou kandidátů na šéfa lavičky Toronta FC. Pokud by Vieira získal angažmá v kanadském klubu, došlo by na pikantní trenérský souboj s jeho bývalým parťákem z Arsenalu Thierrym Henrym, který aktuálně působí u mužstva Montreal Impact.

Foto: Profimedia.cz

Bývalí fotbalisté Arsenalu Londýn Patrick Vieira (vlevo) a Thierry Henry na archivním snímku.

Článek

Zástupcům Nice došla minulý pátek s Vieirou trpělivost kvůli špatným výsledkům v Ligue 1 a vypadnutí z Evropské ligy, kde aktuálně 11. celek francouzské ligy skončil až na posledním místě za Beer Ševou, Slavií a Leverkusenem.

Nyní se zdá, že Vieirova nucená dovolená by nemusela mít dlouhého trvání. O jeho služby totiž projevili zájem zástupci Toronta. Ti na uvolněné místo Grega Vanneyho podle deníku Toronto Sun vybírají ze dvou kandidátů. Na mušce je kromě bývalého vynikajícího záložníka Gunners ještě někdejší kouč PSG Laurent Blanc.

Ve prospěch Vieiry přitom mluví jeho zkušenosti se zámořským fotbalem. Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Dakaru tam začínal svou trenérskou kariéru, konkrétně v klubu New York City.

Mohlo by tak znovu dojít k pikantnímu trenérskému souboji mezi bývalými spoluhráči z Arsenalu. Henry, který má podepsanou dvouletou smlouvu s Montrealem Impact, nastupoval s Vieirou v dresu Kanonýrů v letech 1999-2005. Přes 12 let byli také společnými oporami francouzské reprezentace.

Henry v předloňské sezoně koučoval Monako, takže jakou šéfové laviček už se s Vieirou střetli. Nyní se zdá, že jejich cesty by se mohly zkřížit znovu.

Reklama

Související témata: