Hlavní obsah

Zemřel slavný fotbalový trenér Houllier

Aktualizováno

Fotbalový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 73 let zemřel slavný trenér Gérard Houllier. Šest let strávil na lavičce Liverpoolu, během kariéry vedl Lyon, PSG či reprezentaci Francie. Liverpool s Vladimírem Šmicrem a Patrikem Bergerem dovedl k triumfu v Poháru UEFA, pod vedením Houlliera si zahrál i Milan Baroš.

Foto: archiv

Francouzský trenér Gérard Houllier zemřel

Článek

Podle francouzských médií Houllier zemřel krátce po operace srdce, kterou podstoupil v Paříži. Rodáka z Thérouanne kardiovaskulární problémy trápily dlouhodobě, například v roce 2001 byl během poločasové přestávce zápasu Liverpool - Leeds kvůli srdci převezen do nemocnice.

Populární trenér naposledy pracoval ve službách anglické Aston Villy, z klubu odešel v roce 2011 právě kvůli potížím se srdcem.

Na klubové scéně posbíral řadu úspěchů. S Liverpoolem vyhrál Pohár UEFA v sezoně 2000/2001. Dva mistrovské tituly slavil s francouzským Olympique Lyon. U francouzské reprezentace fungoval jako asistent a později i jako hlavní kouč. Na MS ve fotbale 1998 byl asistentem Aimého Jacqueta, spolu dovedli tým k triumfu. Houllier byl oceněn Řádem čestné legie za služby, které odvedl pro francouzský fotbal.

Úmrtí slavné kouče zasáhlo řadu fotbalových velikánů. Například kanonýr Michael Owen už reagoval na sociálních sítích. "Když jsem slyšel o tom, že zemřel můj bývalý trenér Gérard Houllier, zasáhlo mě to do srdce. Jsem zlomený. Byl to skvělý manažer a skutečný chlap," uvedl Owen.

Jamie Carragher, další z hráčů, který sbíral pod Houllierem úspěchy, neskrývá obrovský smutek. "Jsem absolutně zdrcený zprávou o úmrtí Gerarda Houlliera, byli jsme ještě v listopadu v kontaktu. Toho muže jsem miloval, změnil mě jako člověka i jako hráče. Získal si celý Liverpool, který s ním vyhrával trofeje. RIP Boss," napsal Carragher.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama