Hlavní obsah

Bývalí spoluhráči a fanoušci se rozloučili s fotbalistou Kukletou

Fanoušci a spoluhráči se dnes po poledni rozloučili v Brně s bývalým fotbalovým reprezentantem Romanem Kukletou, který náhle zemřel minulý týden ve věku 46 let. Památce vynikajícího míčového technika a obávaného střelce se přišli poklonit nejen trenéři a spoluhráči z brněnského týmu, ale také například kamarádi ze Sparty Jan Berger a Martin Frýdek.

Foto: Igor Zehl, ČTK/AP

Bývalý fotbalový reprezentant Roman Kukleta (na archivním snímku z 5. dubna 1993) zemřel 26. října v Brně ve věku 46 let.

Článek

"Byl to vynikající fotbalista. Patřil k mým idolům v mládí, když jsem ještě jako žáček chodil podávat na ligové zápasy míče. Roman byl o sedm let starší," uvedl bývalý útočník Brna Pavel Holomek. "Po jeho návratu ze Sevilly do Brna jsem měl možnost s ním hrát v útoku. Jeho přihrávky byly fantastické," vzpomínal.

Čtyřnásobný reprezentant Kukleta prožil nejslavnější část kariéry ve Spartě Praha, kde hrál v letech 1988 až 1991. Zahrál si s ní i nultý ročník Ligy mistrů, který se letenskému klubu mimořádně vydařil. V české lize nastřílel 58 gólů. V roce 1991 odešel brněnský odchovanec na dva roky do Španělska, kde hrál za tehdy druholigový Betis Sevilla.

Reklama