Hlavní obsah

Fotbalisté Celtiku získali čtvrtý rok po sobě domácí treble

Glasgow

Fotbalisté Celtiku porazili v odloženém finále Skotského poháru po penaltovém rozstřelu Heart od Midlothian a získali čtvrtý rok po sobě domácí treble. Svěřenci trenéra Neila Lennona v uplynulých čtyřech sezonách ovládli ligu, národní pohár i Ligový pohár, což se jim už v tomto ročníku nepodaří.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalisté Celtiku se radují ze zisku Skotského poháru.

Článek

Finále Skotského poháru se mělo původně hrát v glasgowském Hampden Parku už v květnu, ale bylo odloženo o více než půl roku kvůli koronavirové pandemii. V repríze loňského finále vedl Celtic po půl hodině už 2:0, po srovnání Hearts na 2:2 se ujali úřadující vítězové vedení i v prodloužení, ale nakonec získali rekordní 40. pohárový triumf až v penaltovém rozstřelu, který vyhráli 4:3.

Celtic musí doufat, že mu dnešní vítězství pomůže nastartovat aktuální ročník. Lennonovi svěřenci už v listopadu vypadli z Ligového poháru a v lize ztrácejí 16 bodů na největšího rivala Rangers, kteří odehráli o tři zápasy více. Celtic také skončil poslední v základní skupině Evropské ligy, v níž mimo jiné prohrál dvakrát 1:4 s pražskou Spartou.

Reklama

Související témata: