Hlavní obsah

Neymar je lepší než Messi, zopakoval legendární Pelé

Legendární brazilský fotbalista Pelé považuje svého krajana Neymara za lepšího fotbalistu, než je Argentinec Lionel Messi z Barcelony. Pelé už nedávno označil devatenáctiletého hráče Santosu za svého favorita na Zlatý míč.

Foto: archiv, Sport.cz

Brazilský talent Neymar.

Článek

"Když je vzájemně porovnám, vychází mi, že je Neymar mnohem lepší, komplexnější. Umí hrát dobře oběma nohama, kličku má stejně dobrou do obou stran a dává také góly," řekl Pelé brazilskému deníku Globo.

Fotbalová legenda Pelé.foto: Reuters/Nacho Doce

Výkony hvězdy Barcelony se prý odvíjejí od toho, v jakém dresu nastoupí. "Messi je výborný, ale hodně záleží, kde hraje. V Barceloně hraje velice dobře, ale v ne zcela dotvořeném argentinském týmu má problémy. To Neymar hraje dobře v Santosu i národním týmu," argumentoval Pelé.

Lionel Messi.foto: Reuters/David W. Černý

Zda je Brazilec, o kterého se přetahují evropské velkokluby, i lepší než Pelé, nebyl slavný fotbalista s to hodnotit. "Možná. Nikdy už tu nebude další Pelé, ale už jsem řekl, že svou korunu předám tomu nejlepšímu. A on je nejlepší."

Neymar a Messi se mohou brzy utkat na mistrovství světa klubů, Barcelona i Santos ale budou v Japonsku nejprve muset zvládnout semifinále.

Reklama

Související témata: