Hlavní obsah

Lewandowski má cenu Globe pro hráče roku, Ronaldo za století

Polský fotbalový útočník Robert Lewandowski přerušil nadvládu Cristiana Ronalda v anketě Globe Soccer Award. Ocenění přidal k nedávnému zvolení nejlepším hráčem světa podle mezinárodní federace FIFA. Ani šestinásobný vítěz Ronaldo z Juventusu Turín ale nepřišel na galavečeru v Dubaji zkrátka, protože byl vyhlášen nejlepším hráčem tohoto století.

Foto: Fabio Ferrari/lapresse, Reuters

Robert Lewandowski řerušil nadvládu Cristiana Ronalda v anketě Globe Soccer Award.

Článek
Fotogalerie

Lewandowski se už počátkem října stal i fotbalistou roku podle Unie evropských fotbalových asociací (UEFA). V minulé sezoně vstřelil za Bayern 55 soutěžních gólů a bavorskému gigantovi pomohl k triumfům v Lize mistrů, německé lize i poháru.

V anketě Globe Soccer Awards, kterou organizují evropská asociace fotbalových agentů a asociace evropských klubů, dostal přednost před Ronaldem a třetím finalistou Lionelem Messim z Barcelony.

Spolu s dvaatřicetiletým kanonýrem získali ocenění i trenér Bayernu Hans-Dieter Flick jako kouč roku a Mnichované se stali podruhé klubem roku. Ocenění za příkladnou kariéru obdrželi bývalí španělští reprezentanti Gerard Piqué a Iker Casillas.

Pětatřicetiletý Ronaldo anketu, vyhodnocovanou od roku 2010, ovládl v předchozích čtyřech letech, celkově šestkrát a je mezi hráči jediným vícenásobným držitelem trofeje.

Foto: Fabio Ferrari/lapresse, Reuters

Lewandowski má cenu Globe pro hráče roku, Ronaldo za století

V hlasování o hráče století předčil Messiho, který Globe Soccer Award vyhrál v roce 2015, a Mohameda Salaha z Liverpoolu.

Trenérem století se stal Španěl Pep Guardiola, klubem Real Madrid a manažerem Ronaldův agent Jorge Mendes.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: