Hlavní obsah

Sportovcem Evropy podle tiskových agentur je Lewandowski

Varšava

Nejlepším sportovcem Evropy v hlasování tiskových agentur se stal polský fotbalista Robert Lewandowski, který o čtyři body porazil britského pilota formule 1 a obhájce prvenství Lewise Hamiltona. Třetí místo v anketě pořádané polskou tiskovou agenturou PAP obsadil švédský tyčkař Armand Duplantis. Nejlepší ženou byla polská tenistka Iga Šwiateková, která skončila devátá.

Foto: Christof Stache, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski sbírá jedno ocenění za druhým.

Článek

Lewandowski dostal v 63. ročníku ankety od zástupců 25 agentur, mezi nimiž je i Česká tisková kancelář, 180 hlasů. Stal se teprve druhým fotbalovým vítězem po Portugalci Cristianu Ronaldovi, jenž vyhrál před čtyřmi lety.

Dvaatřicetiletý Lewandowski v minulé sezoně vstřelil v dresu Bayernu Mnichov 55 soutěžních gólů a bavorskému gigantovi pomohl k triumfům v Lize mistrů, německé lize i poháru. Díky tomu ovládl také ankety o nejlepšího fotbalistu světa i Evropy.

Anketa agentury PAP se vyhlašuje od roku 1958. Jedinou českou vítězkou byla v roce 1983 běžkyně Jarmila Kratochvílová, letos se žádný tuzemský zástupce mezi nejlepší dvacítku nedostal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: