Hlavní obsah

Královská gáže v Juventusu? Čtvrt miliardy sledujících na sociálních sítích představuje větší terno

Aktualizováno

Je výjimečný! A je absolutní jedničkou. Nejen na zelených trávnících, ale i ve světě sociálních médií. Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo, který momentálně válí v dresu Juventusu Turín, jako první člověk v historii dosáhl na sociální síti instagram hranice 250 milionů sledujících.

Foto: koláž Sport.cz s využitím Twitter/Facebook/Instagram/Youtube

Sociální sítě Cristiana Ronalda sledují stovky milionů fanoušků.

Článek

Pětinásobný vítěz Zlatého míče v úvodu nového roku mohl slavit vskutku neuvěřitelnou metu. Počet lidí, kteří jej na instagramu sledují, tvoří lehce přes tři procenta celkové populace planety!

„Je to neuvěřitelné číslo. Děkuji všem, kteří jsou součástí této cesty," poděkoval příznivcům Ronaldo, jenž je nejlepším kanonýrem Ligy mistrů, kterou pětkrát vyhrál. Pyšní se titulem mistra Evropy, slavil mistrovské tituly v Anglii, Španělsku a Itálii, v rodném Portugalsku jej desetkrát vyhlásili Fotbalistou roku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Magická čtvrt miliarda nicméně zahrnuje sledující jen na Instagramu. K tomu si připočtěte 90 milionů lidí na twitteru, kde je nejsledovanějším sportovcem, a dalších 146 milionů lidí na facebooku, kde je Ronaldův profil rovněž nejsledovanější na planetě.

Jen pro zajímavost: kupříkladu všechny kluby Premier League, nejpopulárnější fotbalové soutěže světa, sleduje v součtu 159 milionů fanoušků.

Sociální sítě se pro Ronalda staly rovněž obrovským zdrojem příjmů. Podle magazínu Forbes pětatřicetiletý Portugalec na placených příspěvcích v rámci sítě Instagram vydělal 48 milionů dolarů v loňském roce.

Podle serveru goal.com inkasuje Ronaldo ročně v Juventusu Turín 34 milionů dolarů. Takže prostřednictvím placených příspěvků na Instagramu vydělá ročně téměř o 15 milionů více.

Podle dostupných informací inkasuje Ronaldo za jediný placený příspěvek na Instagramu 975 tisíc dolarů. Přestože pětatřicetiletý Portugalec požaduje mnohem vyšší gáži než všechny ostatní světové celebrity, stojí firmy v zástupu, aby se dostaly na Ronaldův instagramový účet.

Rodák z Madeiry se v loňském roce postaral o nejvíce sledovaný příspěvek na sociálních sítích, když jeho post reagující na smrt argentinské fotbalové legendy Diega Maradony si připsal 19,7 milionů lajků.

Výjimečné postavení fotbalu

Pokud pomineme oficiální účet samotného Instagramu, pak na druhém místě za Ronaldem následuje americká zpěvačka Ariana Grande, kterou sleduje 215 milionů lidí. Třetí je pak Dwayne Johnson, herec a bývalý zápasník s 209 miliony příznivců. Hranici dvou set milionů dosud pokořili ještě Kylie Jenner modelka a byznysmenka (207) a zpěvačka Selena Gomez (201).

Druhým mezi sportovci je argentinský fotbalista Lionel Messi se 178 miliony sledujícími, což jeho účet činí osmým nejsledovanějším. Třináctý je brazilský fotbalista Neymar se 144 miliony fanoušků.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo oslavuje trefu proti Udine.

Dominance světa fotbalu je jednoznačná. V první padesátce mají zastoupení ještě oficiální účty klubů Real Madrid (94 milionů sledujících) a FC Barcelona (92), nejprestižnější klubové soutěže Ligy mistrů (67) a dále pak David Beckham (65), bývalý kapitán anglického národního týmu.

Prvním zástupcem světa sportu z nefotbalového prostředí je sedmadvacátý Virat Kohli, kapitán indického kriketového týmu, jehož sleduje 87 milionů lidí. Třicátý je LeBron James se šestasedmdesáti miliony sledujících. Žádný další sport v elitní padesátce zastoupení nemá.

Reklama

Související témata: