Hlavní obsah

To byl pech. Fotbalista mohl skórovat do odkryté brány, rozhodčí byl ale proti

Mexico City/Praha

„Rozhodčí je součástí hry,“ říká sice odvěké pravidlo sportu na zeleném pažitu, v tomhle případě se ale fotbalisté Cruz Azulu ještě dlouho po utkání nejvyšší mexické ligy proti Toluce nejspíš v údivu chytali za hlavu. Arbitr nedělního duelu hraného v Mexico City se totiž velmi nešťastně připletl do akce domácích zrovna ve chvíli, kdy jeden z hráčů mohl skórovat do téměř odkryté brány.

Foto: @TUDN México

Rozhodčí Óscar Macías se v utkání mexické fotbalové ligy nešťastným způsobem připletl do hry a fotbalistům Cruz Azulu zabránil k navýšení skóre.

Článek

Co tam proboha dělal? Tak tohle si nejspíš musel říkat fotbalista Cruz Azulu Jonathan Rodríguez v prvním poločase utkání proti Toluce, když mohl navyšovat skóre na 3:0 pro svůj tým.

Nestalo se. Do dráhy jeho střely totiž vběhl hlavní arbitr utkání Óscar Macías a ke smůle domácích zasáhl míč mířící do brány. Pravidla hovoří jasně: žádný gól se slavit nebude, nýbrž bude na programu míč rozhodčího. Hráči Azulu se mohli vzteky přetrhnout, nic však změnit nemohli.

Sudí by měl sice stát v postavení, aby měl přehled o hře, v tomhle případě ale směr svého běhu zvolil hodně nešťastně. Tím navíc pohroma pro domácí hráče neskončila. Ve 44. minutě Toluca snížila a ještě před odchodem do kabin vyrovnala.

Ve druhém poločase si ale fotbalisté z hlavního města Mexika mohli přece jen oddychnout. V 63. minutě duelu rozhodl o jejich vítězství poměrem 3:2 záložník Guillermo Fernández.

Reklama

Související témata: