Hlavní obsah

Je konec. Super liga nevznikne, přiznal jeden ze zakladatelů

Turín/Praha
Aktualizováno

Šéf Juventusu Andrea Agnelli, jeden ze zakladatelů Super ligy, agentuře Reuters řekl, že po odstoupení šesti anglických klubů plánovaná soutěž nevznikne. Vyhlášení elitní uzavřené soutěže v noci na pondělí vyvolalo obrovskou vlnu nevole prakticky v celém fotbalovém prostředí, na kterou reagovali po zhruba 48 hodinách všichni angličtí účastníci odstoupením. Následně ohlásily odchod i Atlético Madrid a Inter Milán.

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Šéf Juventusu Andrea Agnelli.

Článek

Na dotaz agentury Reuters, zda může projekt po odchodu anglické šestice pokračovat, Agnelli uvedl: "Abych byl upřímný, ne. Je evidentní, že k tomu nedojde," řekl šéf Juventusu, který měl v superlize zastupovat Itálii společně s AC Milán a Interem Milán. Zbylými známými účastníky měli být Real Madrid, Barcelona a Atlético Madrid.

Agnelli uvedl, že pokusu založit nezávislou soutěž nelituje, protože evropský fotbal podle něj potřebuje změnu. "Stále jsem přesvědčen o kráse tohoto projektu," řekl šéf Juventusu.

"Ale nemyslím si, že je tento projekt ještě na stole a že běží," dodal muž, jenž byl společně s prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem jedním z iniciátorů vzniku superligy.

Reklama

Související témata: