Hlavní obsah

Fanoušci se vloupali na stadion a bránili hráčům v tréninku

Manchester/Praha

Na hráče anglického Manchesteru United, který byl jedním ze zakládajících členů Super ligy, čekalo ve čtvrtek ráno nepříjemné překvapení. Skupina fanoušků jim zatarasila cestu na stadion a poté se vloupala přímo na hřiště, kde protestovala proti neúspěšnému projektu Super ligy.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer (uprostřed) a majitelé klubu Joel Glazer a Avram Glazer.

Článek

Přibližně dvacet zuřivých příznivců United se ve čtvrtek ráno vloupalo do tréninkového komplexu Aon v Carringtonu, jen pár hodin předtím, než se měl uskutečnit trénink A-týmu. Mužům se podařilo bez problémů projít přes ochranku a dostat se přímo na trávník.

Tam odhalili dva transparenty. Jeden s nápisem „Glazers ven," směřujícím k majitelům klubu a druhý odkazoval k systému vlastnictví klubů v německé bundeslize, kde fanoušci vlastní v klubech většinový podíl. Další transparent s nápisem „My rozhodneme, kdy budete hrát," představili před vchodem na stadion.

Protest přišel pouhých 24 hodin poté, co výkonný místopředseda United Ed Woodward oznámil, že po konci sezony rezignuje na svou pozici. Ve středu se dokonce fanouškům za roli, kterou klub sehrál v založení superligy, omluvil spolumajitel Manchesteru Joel Glazer. Uvedl, že chápe, že vztek příznivců hned nepomine, ale že bude usilovně pracovat na tom, aby obnovil důvěru mezi klubem a fanoušky.

Protestujícím fanouškům na stadionu se postavil dokonce trenér týmu Ole Gunnar Solskjaer. Vyslechl je a poté na ně apeloval, aby prostor opustili a nechali hráče trénovat. Také řekl, že klub účasti v superlize lituje a že chápe jejich hněv.

Fanoušci poté opravdu v klidu stadion opustili. Také po apelu ochranky a police odstranili z příjezdové cesty ke stadionu zaparkovanou dodávku, kterou zatarasili cestu, aby se hráči nemohli dostat na trénink. Dva z hráčů se dokonce vydali si s demonstranty promluvit.

Další protesty proti majitelům klubu jsou plánovány na sobotu. Uskutečnit by se měly před hlavním stadionem Old Trafford ve Stretfordu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články