Hlavní obsah

Jarošík na lavičce slovinského mistra končí

Aktualizováno

Trenér Jiří Jarošík skončil po čtyřech měsících na lavičce slovinského celku NK Celje. Vedení klubu ho odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům a místo něj angažovalo Agrona Šalju. Celje o tom informovalo na svém webu.

Foto: Archiv Jiřího Jarošíka

Trenér Jiří Jarošík na lavičce Celje skončil

Článek

Celje v minulé sezoně premiérově ovládlo slovinskou ligu, v první polovině aktuálního ročníku ale skončilo až sedmé a třiačtyřicetiletý Jarošík na konci prosince nahradil Dušana Kosiče.

Pod vedením bývalého obránce či záložníka Sparty, Chelsea, CSKA Moskva nebo Celticu Glasgow, který získal mistrovský titul v Česku, Anglii, Rusku i Skotsku, ale Celje vyhrálo jen dva z dvanácti soutěžních duelů a v osmi z nich prohrálo.

V lize se NK propadl až na předposlední, devátou příčku, která znamená účast v baráži. V domácím poháru Jarošík s mužstvem postoupil do čtvrtfinále.

Trenérskou kariéru zahájil Jarošík v juniorce pražské Sparty. Poté působil jako asistent Davida Holoubka v Liberci a v Ružomberku. Loni v červenci podepsal v rodném Ústí nad Labem poprvé smlouvu jako hlavní kouč. S druholigovým týmem skončil po podzimní části třetí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: