Hlavní obsah

Funkcionáři zapojení do Super ligy skončili ve vedení Premier League

Představitelé anglických fotbalových klubů zapojených do Super ligy skončili na svých postech ve vedení Premier League. Pětici čelních funkcionářů z Manchesteru City, Manchesteru United, Liverpoolu, Chelsea a Arsenalu vyzval dříve k odchodu výkonný ředitel soutěže Richard Masters a dnes britská média uvedla, že všichni na své posty rezignovali. Výjimku tvořil Tottenham, který nikoho v klíčových komisích neměl.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Buck ve své fuknci kvůli Super lize skončil

Článek

Odchod představitelů zmíněných klubů požadovalo především 14 zbývajících zástupců Premier League, kteří se cítili být jednáním šestice elitních klubů a jejich plánované účasti v uzavřené soutěži zrazení.

"Ztratili naši důvěru. Nikdy nezapomeneme na to, co chtěli udělat. Zatímco teď tu běhají kolem a říkají, že s tím neměli nic společného," citoval Sky Sports generálního ředitele jednoho z nejmenovaných klubů.

Předseda Chelsea Bruce Buck do této doby figuroval ve výboru pro audit a rozdělování odměn, generální ředitel Arsenalu Vinai Venkatesham a šéf City Ferran Soriano byli zase členové strategické poradní komise.

Výkonný místopředseda Manchesteru United Ed Woodward byli s předsedou Liverpoolu Tomem Wernerem součástí poradní skupiny pro přenosová práva.

Zapojení šestice anglických týmů do plánované Super ligy vyvolalo na začátku minutého týdne ostrou kritiku nejen ostatních funkcionářů, ale i politiků, klubů, fanoušků a organizací UEFA a FIFA. Všechny tyto celky se následně pod vlnou nespokojenosti ze soutěže odhlásily.

Reklama

Související témata: