Hlavní obsah

Brazílie - Ekvádor 2:0Fotbalisté Brazílie v kvalifikaci MS nezaváhali ani proti Ekvádoru

Porto Alegre
Aktualizováno

Brazilští fotbalisté vyhráli i pátý zápas v kvalifikaci mistrovství světa, které bude příští rok hostit Katar. Nad Ekvádorem zvítězili v Porto Alegre 2:0 díky gólům Richarlisona a Neymara, který v nastaveném čase proměnil na druhý pokus penaltu.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilec Neymar proměňuje penaltu v zápase s Ekvádorem během kvalifikace o MS 2022.

Článek

Před koncem prvního poločasu dopravil míč do sítě Gabriel Barbosa, ale kvůli ofsajdu branka neplatila. Skóre otevřel až v 65. minutě útočník Evertonu Richarlison a ve čtvrté minutě nastavení přidal po faulu na Gabriela Jesuse druhý gól Neymar. Jeho pokutový nařízený po konzultaci s videem sice brankář Alexander Domínguez zneškodnil, ale sudí nechal penaltu opakovat, protože gólman opustil brankovou čáru. Napodruhé už hvězda Paris St. Germain uspěla.

Po zápase se mluvilo hlavně o údajně zvažovaném bojkotu nadcházejícího turnaje Copa América brazilskými reprezentanty. Jihoamerický šampionát byl přeložen kvůli koronavirové situaci z Argentiny do Brazílie, která přitom s epidemií covidu-19 také stále bojuje. Fotbalistům se nelíbí, že s nimi převzetí pořadatelství turnaje nikdo nekonzultoval.

Brazilský tým před zápasem s Ekvádorem v kvalifikaci o MS 2022.Video: sntv

Kapitán Casemiro uvedl, že tým se vyjádří až po úterním kvalifikačním zápase proti Paraguayi v Asunciónu. "Nemůžeme o tom teď mluvit, ale náš postoj všichni znají. Nechceme se rozptylovat, protože jde o mistrovství světa," řekl Casemiro podle agentury Reuters.

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:
Brazílie - Ekvádor 2:0 (65. Richarlison, 90.+4 Neymar z pen.).

Reklama