Hlavní obsah

Víme, proč Plzeň vyhrává jen o gól! Velšský outsider chce přepsat klubovou historii

Nikdy se nedostali do základní skupiny evropského poháru, jejich cesta pokaždé skončila v kvalifikacích. Neznámí velšští The New Saints chtějí ve čtvrtek večer v plzeňské Doosan Areně přepsat klubovou historii. Z úvodního duelu 3. předkola nové Konferenční ligy, který se hrál před týdnem v Cardiffu, si přivezli dvoubrankový náskok (4:2).

Foto: twitter Viktorie Plzeň, Twitter

Plzeňský útočník Jean David Beauguel v akci během utkání 3. předkola Konferenční ligy na hřišti TNS.

Článek

„Máme náskok, ale nepřijeli jsme ho bránit. I když čekáme, že se dostaneme pod tlak. Zatím jsme ale vždycky v našich zápasech dali branky, budeme je chtít vstřelit i teď. Vyřadit Plzeň by pro nás byl historický úspěch," uvedl na středeční tiskové konferenci trenér TNS Anthony Limbrick.

Osmatřicetiletý Australan převzal tým na počátku dubna, v Konferenční lize ho dovedl už přes dva soupeře. TNS nejprve vyřadili litevský Kauno Žalgiris (výhry 5:0 a 5:1), poté přešli přes severoirský Glentoran (1:1, 2:0). Teď mají zaděláno na skalp Viktorie.

„Proč se nám v Evropě daří? Hráčům jsme zkrátili volno na dva týdny a začali jsme tvrdou šestitýdenní přípravu. Nelíbilo se jim to, ale teď se nám to bohatě vyplácí," prohlásil Limbrick.

Plzeň vyhrála pět ze šesti utkání v nové sezoně, nicméně pokaždé jen o gól (vždy 2:1). Což by jí na postup nestačilo. Toho si jsou Velšané dobře vědomi. „Pečlivě jsme studovali zápasy Plzně. Je zajímavé, proč stále vyhrávají dva jedna. Částečně tím, že dohánějí první inkasovaný gól. Jsou v tom ale i jiné příčiny, které chceme využít. Prozrazovat je nebudu. Možná vám o nich řeknu ve čtvrtek po zápase," culil se Limbrick.

Před 11 lety působil v mládeži Southamptonu, v klubu se setkával s tehdejšími kouči A-týmu Pochettinem a Koemanem. Po následných štacích v nižších anglických soutěžích zakotvil letos na jaře v The New Saints. Přepíše s ním v Doosan Areně klubovou historii?

Postoupí podle vás fotbalisté Plzně v pohárové Evropě přes TNS?
Plzeň postoupí
53,4 %
Plzeň nepostoupí
46,6 %
Celkem hlasovalo 4955 čtenářů.

Reklama

Související témata: