Hlavní obsah

Hrozí černý scénář, Plzeň vzývá obrat! Zvládneme to, tvrdí Beauguel

Plzeň

Dva roky chyběla fotbalová Plzeň na evropské scéně, rozhodně nechce přidat třetí. Příjmy z pohárů nutně potřebuje, klubový rozpočet s nimi počítá. Odvrátit černý scénář ale nebude jednoduché. Ve čtvrteční domácí odvetě 3. předkola nové Konferenční ligy proti velšskému The New Saints musí zlikvidovat dvoubrankové manko z úvodního duelu (2:4).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek během utkání.

Článek

„Šance na postup je velká, fotbalově jsme na tom líp než soupeř. Musíme se ale vyvarovat chyb v defenzivě, kterých jsme ve Walesu nasekali přespříliš. A zároveň být efektivní," řekl při středeční tiskové konferenci trenér Michal Bílek.

Viktoria sice vyhrála pět ze šesti utkání v nové sezoně, pokaždé však jen o gól (2:1). Přestože šancí si vytváří spousty. Například v neděli mohla dát Slovácku klidně deset branek. Jenže s koncovkou se na podzim zatím nepotkala. Výsledek 2:1 by jí dnes nestačil.

„Pokusíme se vstřelit co nejvíc branek. Když dáme, pět, šest, jen dobře. Musíme si ale dávat pozor na brejky soupeře, které má nebezpečné. Věřím, že to zvládneme," uvedl útočník Jean-David Beauguel, který se trefil třikrát v řadě. Pokaždé v době, kdy kouč Bílek změnil rozestavění a poslal na hřiště druhého útočníka Chorého. Sáhne v odvetě k variantě se dvěma hroty už od začátku?

„Ideální varianta je vstřelit rychlý gól. Aby soupeř znervózněl. Budeme chtít hrát nátlakově od první minuty, model se dvěma útočníky se nabízí. O sestavě ale ještě nejsem rozhodnutý," podotkl Bílek.

Před středečním tréninkem „potrápil" své svěřence sestřihem zpackaného duelu v Cardiffu. Viktoriáni seděli u videa déle než obvykle. „Rozebírali jsme chyby, které jsme udělali. Chceme se jim v odvetě vyhnout," pronesl Beauguel. „Bylo nutné si ukázat, čeho se vyvarovat. Musíme sice útočit, ale ne bezhlavě. Je třeba, abychom zároveň byli obezřetní," doplnil Bílek, který vítá, že se tenčí marodka. Proti Slovácku už nasadil uzdraveného Havla, už v Cardiffu se vrátil Bucha.

„Kádr zůstává stejný jako se Slováckem, nikdo další se neuzdravil. K dispozici tedy nadále nebude stoper Hejda, který má problémy se zády," uzavřel Bílek. Čtvrteční zápas začíná v 19 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: