Hlavní obsah

Real Madrid nabídl PSG podle médií 160 milionů eur za Mbappého

Fotbalový klub Real Madrid předložil Paris St. Germain oficiální nabídku 160 milionů euro (zhruba čtyři miliardy korun) za hvězdného útočníka Kyliana Mbappého. Informovala o tom francouzská a španělská média. Ani jeden z týmů se zatím k jednání oficiálně nevyjádřil.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Další z hvězd Paris St. Germain Kylian Mbappé

Článek

Dvaadvacetiletému Mbappému končí po této sezoně s PSG smlouva, novou dosud neuzavřel a nedávno se netajil tím, že by rád z klubu odešel. Podle deníku Marca udělal první krok právě Real, který se o hráče již delší dobu zajímá. Sky Sports zase uvedl, že k předložení nabídky došlo v neděli.

Francouzský L'Équipe však píše, že PSG, které v létě přivedlo do ofenzivních řad Lionela Messiho, chce Mbappého udržet i pro tuto sezonu, i kdyby o něj pak mělo přijít na konci příštího června zadarmo.

Vedle Messiho a Mbappého má Paris St. Germain v kádru do útočné fáze také Brazilce Neymara, Argentince Angela di Maríu nebo Itala Marca Verrattiho. Nově získalo v létě rovněž bývalého kapitána Realu Madrid Sergia Ramose nebo čerstvého evropského šampiona a nejlepšího hráče turnaje, italského brankáře Gianluigiho Donnarummu.

Mbappé přišel do pařížského velkoklubu v roce 2017 z Monaka a po ročním hostování ho PSG odkoupilo za 180 milionů eur. Francouzský mistr světa z roku 2018 si následně připsal v klubu 133 branek za 174 zápasů a pomohl pařížskému týmu ke třem mistrovským titulům.

V poslední sezoně však PSG získalo jen Francouzský pohár. V Lize mistrů vypadlo v semifinále s Manchesterem City a v domácí lize skončilo druhé, bod za mistrovským Lille.

Reklama

Související témata: