Hlavní obsah

Příšerné! Hvězda Manchesteru City v městském derby tvrdě faulovala a nyní čelí lavině urážek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leigh/Praha

Ostrých zákroků je ve fotbale požehnaně. Do soubojů o míč se vrhají po hlavě jak muži, tak ženy. Ve víkendovém městském derby ženské Super League mezi Manchesterem City a United se jednoho dost nebezpečného zákroku dopustila anglická reprezentantka Georgia Stanwayová, která se už ve 35. minutě musela po udělení červené karty pakovat ze hřiště.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Georgia Stanwayová (vpravo) fauluje Leah Galtonovou

Článek

Dvaadvacetiletá hvězda Manchesteru City Stanwayová se ve 35. minutě zápasu bezhlavě vrhla do souboje proti Leah Galtonové, kterou faulovala nesmyslně vysokým zákrokem. Její pravá kopačka se otiskla na stehno Galtonové, která se v bolestech okamžitě začala svíjet na trávníku.

„Hrozné!" komentovali zákrok fanoušci na sociálních sítích. „Spíš příšerné. Po tomhle už by si v této sezoně neměla zahrát. Měla mít dost slušnosti, aby odešla ještě před udělením karty," láteřili. Stanwayová se po zápase za svůj strašlivý zákrok omluvila.

„Každý, kdo mě zná, ví, že jsem vášnivá a soutěživá. Nebyl v tom absolutně žádný zlý úmysl a jsem ráda, že Leah byla v pořádku a mohla pokračovat ve hře," napsala na Twitteru. Také dodala, že se nyní nemůže přihlašovat na sociální sítě, protože se na ni valí lavina urážek. „Jak ti tohle může v jiných zápasech procházet? Dobře ti tak, ty jedna k****," zní například jeden z ostrých komentářů.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Zraněná Leah Galtonová v péči lékaře.

Její příznivci se jí snaží bránit. „Lidé, kteří tě dobře znají, vědí, že když jsi šla do toho souboje, nebyl v tom žádný zlý úmysl," obhajují ji. „Uznala svoji chybu, tohle si nezaslouží," píši v reakci na hanlivé komentáře.

Zápas po vyloučení Stanwayové pokračoval celkem nečekaně. Fotbalistky City se totiž krátce po něm dostaly do vedení 1:0 zásluhou Shawové. Ve druhém poločase však hráčky United během čtyř minut otočily skóre. Fotbalistky City se ale nevzdaly, v 79. minutě vyrovnaly na 2:2 a urvaly v derby alespoň bod.

Myslíte si, že zákrok Stanwayové byl úmyslný?
ano
66,5 %
ne
33,5 %
Celkem hlasovalo 1637 čtenářů.

Reklama