Hlavní obsah

Debakl? Spíše zoufalost! Čtyři vlastní góly stály trenérský štáb krk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires/Praha

To, že v utkání padne vlastní gól, se občas stane. Ale čtyři? To už nemůže být náhoda, a taky že nebyla! V argentinské futsalové soutěži Primera B si kvarteto vlastňáků úmyslně vstřelily hráčky Banfieldu v zápase proti Gimnasii. Toto nesportovní chování stálo krk trenérského štábu, který vedení po zápase odvolalo.

Skandál v argentinském futsale. Hráčky si úmyslně vstřelily čtyři vlastní gólyVideo: sntv

 
Článek

Během například světového šampionátu ve fotbale nebo v hokeji se občas může spekulovat, jak kdo s kým musí hrát, aby se tým vyhnul těžšímu soupeři v play off. Vědomí fair play však hráčům většinou velí hrát tak, aby se za svůj výkon nemuseli stydět a na hřišti vždy odevzdat sto procent.

Hodně nesportovní chování předvedly futsalistky v Argentině, které si úmyslně vstřelily čtyři vlastní góly, když vedly 2:0. Že se jednalo o záměr jasně dokazuje video, které začalo kolovat po internetu. Tato událost okamžitě vyvolala lavinu kritiky.

Foto: Banfield

Hráčky Banfieldu.

„Za tohle lidi zaplatili 300 pesos (asi 320 korun)? Ostuda!" komentují nezáživnou „plácanou" fanoušci. Cílem hráček Banfieldu bylo vyhnout se těžšímu týmu v další fázi soutěže. Oba týmy měly postup do play off jistý, a tak se ani jeden nijak nehnal do žádné větší akce. Ale to, co předvedly futsalistky Banfieldu, to je něco, co se opravdu jen tak nevidí.

Klub Gimnasie sdílel na sociálních sítích výsledek s tím, že je rád za tři body, ale rozhodně ne za způsob, jakým jich dosáhl. Chování Banfieldu neuniklo vedení klubu, který v reakci na něj odvolal trenérský štáb.

„To, co se stalo v tomto zápase, absolutně neodpovídá hodnotám a sportovním praktikám a chování, které klub Atlético Banfield prosazuje, za což se soupeřovu týmu a více než 200 hráčům, kteří hrají futsal v naší instituci, omlouváme a zavazujeme se přijmout nezbytná opatření, aby se to již neopakovalo," uvedl klub.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň