Hlavní obsah

Sparta - Slovan 1:0Ujfaluši si dal málem vlastní gól, ale Spartě nakonec pomohl k výhře nad Slovanem Bratislava

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty v přípravném utkání porazili Slovan Bratislava 1:0 a premiéru v letenském týmu si v zápase odbyl obránce Tomáš Ujfaluši. Bývalý kapitán české reprezentace, který do Sparty přišel v srpnu po angažmá v Galatasarayi Istanbul, strávil na hřišti hodinu a po nešťastném zákroku málem vstřelil vlastní gól. Pětatřicetiletý zadák se na trávníku objevil po více než roční pauze, kterou zavinilo vážné zranění kolena.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Posily Sparty Praha Tomáš Ujfaluši (vpředu) a Lukáš Mareček nastupují k přátelskému utkání mezi AC Sparta Praha a ŠK Slovan Bratislava.

Článek
Fotogalerie

Nejtěsnější výhru Sparty nad Slovanem zajistil před poločasem přesnou hlavičkou záložník Lukáš Mareček, další nová akvizice úřadujících českých vicemistrů. Také on v rudém dresu naskočil poprvé od nedávného přestupu z bruselského Anderlechtu.

Ujfaluši odvedl standardní výkon, málem si ale vstřelil vlastní gól. Po obětavém zákroku ve vlastním vápně ho zachránila tyč. "Čekal jsem to trochu horší, ale je pravdou, že jsem rok nehrál. Jsem rád, že koleno drží, a že jsem byl na hřišti. Cítil jsem se dobře, ale ještě je hodně co trénovat," řekl o poločasové přestávce.

Sparta si s někdejším velkým rivalem z československé soutěže poradila i bez mnoha opor, které si plní reprezentační povinnosti. Kouč Lavička nemohl nasadit kapitána a klíčového kanonýra Lafatu, brankáře Vaclíka a záložníka Hušbauera, s jednadvacítkou jsou další středopolaři Krejčí, Přikryl a obránci Kadeřábek s Brabcem. Mimo hru zůstali zranění záložník Matějovský a zadáci Polom se Švejdíkem.

O výhře Sparty rozhodla povedená akce krátce před přestávkou. Na centr záložníka Dočkala naskočil Mareček a jeho hlavička zápas naklonila na stranu domácích. Slovan, v jehož barvách se premiérově představil útočník Róbert Vittek, vypadal neškodně. Jedinou šanci střídajícího Meszároše zlikvidoval po poločase brankář Čech.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Slovan Bratislava 1:0 (1:0)
Branky: 42. Mareček. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Hrabovský. Diváci: 2363.
Sestava Sparty: Čech - Vácha (71. Nový), Ujfaluši (61. Karafiát), Holek, Costa (76. Sýkora) - Vacek (73. Reiter), Mareček, Čermák - Dočkal, Konaté - Bednář (80. Schick). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: