Hlavní obsah

VIDEO: Tiki-taka v podání ekvádorské Barcelony. Obrana soupeře jen přihlížela skvostné akci

Guayaquil

Pamatujete na skvělé narážečky a ťukes v podání fotbalistů Barcelony ještě pod vedením trenéra Pepa Guardioly? Stejnojmenný klub z Ekvádoru v ligovém zápase proti Deportivu Quito (2:1) oprášil styl výstižně pojmenovaný Tiki-taka a po výborné útočné akci vstřelil vedoucí gól zápasu. Domácí borci z něj měli takovou radost, že k oslavám přivolali i svého brankáře.

Nádherný ťukec zakončený gólem v podání ekvádorské Barcelony.

 
Článek

Tiki-taka pochází ze španělštiny a symbolizuje styl, jehož charakteristickými rysy jsou krátké přihrávky a pohyb. Prvním průkopníkem tohoto formátu byl Johan Cruyff, který v letech 1988 až 1996 úspěšně vedl Barcelonu. Taktiku Tiki-taka prosazoval i kouč Katalánců Guardiola, ve španělském národním týmu s tím uspěli také Luis Aragonés a Vicente del Bosque.

Teď se z vydařené akce radovali fotbalisté ekvádorské Barcelony. Celek z nejlidnatějšího města Guayaquilu začal útočnou akci na polovině hřiště a po sérii šesti rychlých narážeček rozebral obranu Quita.

Útočník Medina ve 38. minutě otevřel skóre zápasu a radost domácích byla tak velká, že k oslavám přizvali i svého gólmana. Škoda jen, že devadesátitisícový kotel stadiónu Monumental zaplnila jen třetina diváků. Barcelona nakonec vyhrála 2:1 a v dvanáctičlenné tabulce je osmá.

Reklama

Související témata: