Hlavní obsah

VIDEO: Mladý Ir na sebe znovu upozornil, připomněl slavný Beckhamův gól z půlky hřiště

Dublin

Sedmnáctiletý Ir Liam Kelly znovu prokázal, jak vytříbenou kopací techniku má. V kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2014 fotbalistů do 19 let proti Švédům předvedl úžasný cit a přehled ve hře, když vstřelil gól z půli hřiště. Nechal tak vzpomenout na legendární trefu Davida Beckhama.

Gól Liama Kellyho z půlky hřiště

 
Článek

Gól Davida Beckhama z půlky hřiště proti Wimbledonu

Liam Kelly a jeho přímý volný kop

Irové hráli se Švédy vyrovnaný duel, diváci dlouhých 83 minut čekali na gól. Pak se dočkali famózního zásahu. Kelly napřáhl těsně za půlící čárou a přesnou střelou překvapil švédského brankáře. Jak se později ukázalo, byl to gól rozhodující, Švédům se nepodařilo gólově odpovědět.

Kelly o svých schopnostech přesvědčil v krátké době už podruhé. V srpnu na sebe člen mládežnické akademie Readingu upozornil nápaditým zahráním trestného kopu.

Překvapivý Kellyho gól z půlky připomněl slavnou branku Davida Beckhama, který na začátku své bohaté kariéry v dresu Manchesteru United překvapil brankáře Wimbledonu (viz video v galerii). „Byl to absolutně úžasný gól, při němž jsem si hned vybavil Beckhamovu trefu," vyprávěl trenér irských fotbalistů do 19 let Paul Doolin.

Reklama

Související témata: