Hlavní obsah

Peltu a spol. na Strahově špehovali! Ale nešlo o žádnou konspiraci, tvrdí bezpečnostní manažer

Praha
Aktualizováno

Český fotbal se ještě ani neoklepal z několika nevyřešených závažných kauz a už má na stole další problém. Tedy přesněji řečeno na podlaze, protože v sídle Fotbalové asociace se ve čtvrtek našla tajná kamera, která snímala vstupní prostor na sekretariátu.

Foto: Profimedia.cz

Šéf FAČR Miroslav Pelta přichází do sídla na pražském Strahově.

Článek

Skrytou kameru umístěnou z venku na vstupních dveří u recepce sídla Fotbalové asociace České republiky na Strahově včera převzali pražští kriminalisté. Nikdo netuší, jak dlouho kamera na místě byla. Bezpečnostní manažer asociace Martin Synecký ujistil, že sídlo vedení není v ohrožení.

„Okamžitě jsme kompletně změnili systém elektronického zabezpečení. Cílem skryté kamery bylo nepochybně získání přístupových kódů do bezpečnostního systému," vysvětloval Synecký. Kameru objevili pracovníci asociace v úterý ráno, když spadla na zem. „Byla amatérsky přidělaná lepící páskou. Nejprve jsme nevěděli, zda se nejedná o nějaký žert. Ale po analýze jsme zjistili, že jde o zařízení zaznamenávající reálné dění, proto jsme vše předali policii," vykládal Synecký.

Zařízení bylo umístěné na prosklených dveřích na příchodu do sídla asociace ze Stadiónu Přátelství. „Objektiv byl zaměřený na prostor recepce, respektive na zabezpečovací zařízení. Rozhodně nebyl motiv konspirační. Všechny důležité informace a dokumenty jsou v trezorech. A kupříkladu zásadní dokumenty týkající se kauz vyšetřovaných disciplinární komisí na svazu vůbec nejsou. Stejně tak i hotovost je v sídle asociace jen minimální a v trezoru," říkal Synecký.

Přiznal, že vnitřní bezpečnostní kamerový systém pachatele neodhalil. „Prostor, kde byla kamera umístěná, v záznamu není." I proto už včera v pozdních odpoledních hodinách technik umístění kamery upravoval, aby případný další poberta dělající si zálusk na tajemství skrývající se ve strahovských kancelářích neměl šanci záznamovému zařízení uniknout.

Reklama