Hlavní obsah

Sparta nesmí hrát rok přátelské zápasy v Rakousku! Pyká za řádění vlastních fanoušků

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty nesmí až do konce září příštího roku sehrát žádný přípravný zápas v Rakousku. Letenský klub pyká za nepokoje části vlastních fanoušků v červencové přípravě s týmem Admira Wacker Mödling. Ten byl v 55. minutě předčasně ukončen poté, co z kotle Sparty přiletěl směrem k trávníku dělbuch. O trestu informoval server 90minuten.at.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci AC Sparta Praha.

Článek

Duel byl na začátku druhého poločasu přerušen za nerozhodného stavu 1:1, petarda údajně přilétla z kotle sparťanských fanoušků a zranila pomezního sudího.

Rozhořčení z chování některých příznivců letenského celku neskrýval brankář Tomáš Vaclík. „Je mi líto našich SLUŠNÝCH fanoušků, kteří za námi vážili dalekou cestu a dopadlo to takhle," napsal na Twitteru, přičemž příspěvek doplnil hashtagem s textem „nechápu některé jedince".

Kromě trestu z Rakouska udělila Spartě pokutu také disciplinární komise FAČR, a to ve výši 100 tisíc korun.

"Fanoušci, kteří mají incidenty v zápase s Admirou na svědomí, výrazně poškodili klub a jeho dobré jméno. Sparta se od podobných projevů distancuje," uvedl tiskový mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík.

Pro letenský klub už je to několikátý trest za fanoušky. Naposledy pykal na začátku října po derby v Edenu, kde po závěrečném hvizdu vnikli fanoušci obou týmů na hrací plochu.

Reklama

Související témata: