Hlavní obsah

Makedonie - ČR 1:3Fotbalistky vstoupily do kvalifikace o MS výhrou v Makedonii

Strumica

České fotbalistky vstoupily do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015 vítězstvím 3:1 na hřišti Makedonie. Skóre otevřela Divišová a po změně stran dvěma góly potvrdila výhru Voňková.

Článek

Ve středu se svěřenkyně trenéra Stanislava Krejčíka utkají s Rumunskem, druhou kvalifikační skupinu doplňují ještě Estonsko a favorizované výběry Španělska a Itálie. Na šampionát postoupí vítězky, čtyři nejlepší týmy na druhých místech si zahrají baráž.

Češky potvrdily roli favorita a soupeře přehrávaly. Dlouho se jim však nedařilo přetavit převahu v gól. Až v nastaveném čase první půle skórovala Divišová a připsala si 10. reprezentační branku.

V 60. minutě pak vybojovala Cahyková pokutový kop, který proměnila Voňková, jež od léta hraje prestižní bundesligu. Makedonky sice záhy snížily, ale Voňková druhým gólem definitivně rozhodla o prvních třech bodech do kvalifikační skupiny.

Kvalifikace MS ve fotbale žen:
2. skupina:
Makedonie - ČR 1:3 (0:1)
Branky: 62. Rochiová - 60. z pen. a 72. Voňková, 45.+2 Divišová. Rozhodčí: Grigorjanová (Arm.).
Sestava ČR: Bednaříková - Odehnalová, Sedláčková, Pincová, Malinová (46. Vyštejnová) - I. Martínková - Cvernová (55. Pivoňková), Cahyková, Divišová - Voňková, Kožárová (90. Benýrová). Trenér: Krejčík.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín