Hlavní obsah

Soud s Ribérym a Benzemou kvůli sexu s nezletilou začal

Bez přítomnosti Francka Ribéryho i Karima Benzemy začal v pondělí pařížský soud projednávat obvinění obou francouzských fotbalových reprezentantů ze sexu s nezletilou prostitutkou. Slavným hráčům hrozí kvůli stykům se Zahiou Deharovou až tři roky vězení. Soud se má podle agentury Reuters případem zabývat čtyři dny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Franck Ribéry s trofejí pro vítěze Superpoháru.

Článek

Záložník Ribéry z Bayernu Mnichov už dříve přiznal, že Deharové platil za sex. Netušil prý ale, kolik je jí let. Benzema sexuální vztah s dívkou popírá. Obvinění se vztahuje k letům 2008 a 2009, kdy bylo Deharové 16, respektive 17 let. Prostitutkám ve Francii musí být alespoň 18 let.

Právní zástupci obou fotbalistů v pondělí prohlásili, že jsou si jistí, že hráči budou očištěni. Státní zástupce prý během vyšetřování uvedl, že neexistuje důkaz o tom, že by mohli vědět o tom, že Deharová byla ještě nezletilá.

"Státní zástupce požádal o zastavení řízení," řekl novinářům Ribéryho advokát Carlo-Alberto Brusa. Deharová podle něj v případu nefiguruje. "Nepovažuje se za oběť. Takže tu máme proces, ale chybí obvinění," dodal právní zástupce nejlepšího evropského fotbalisty loňského roku.

Alžírská rodačka Deharová se po aféře s francouzskými fotbalovými hvězdami pustila do módního byznysu a navrhuje spodní prádlo.

Reklama

Související témata: