Hlavní obsah

Santos prověří, zda nemá nárok na víc peněz z Neymarova přestupu

Sao Paulo

Brazilský klub Santos hodlá přezkoumat podrobnosti loňského přestupu fotbalisty Neymara do Barcelony. Klub inkasoval jen 17 miliónů eur z celkové částky 57 miliónů, kterou španělská strana na příchod mladého útočníka vynaložila. Santos chce nyní s pomocí právníků zjistit, zda nemá nárok i na část ze 40 miliónů, které Barcelona zaplatila přímo hráči a jeho otci.

Foto: www.marca.com

Brazilec Neymar slaví svůj první gól v soutěžním utkání za Barcelonu.

Článek

Předseda Santosu Odilio Rodrigues ve čtvrtek prohlásil, že klub nic nevěděl o penězích, které Barcelona v roce 2011 zaplatila Neymarovu otci jako pojistku budoucího přestupu. Neymar Silva Santos, jenž je i agentem jednadvacetiletého útočníka, přitom o den dříve uvedl, že Santos o tom, že jeho firma dostala od Barcelony 10 miliónů eur, věděl. Dalších 30 miliónů jeho společnost inkasovala po loňském podpisu smlouvy.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Rodrigues nevyloučil, že Santos podá na Barcelonu a Neymara žalobu. Případem se bude zabývat i brazilské státní zastupitelstvo, které chce prověřit, zda nedošlo v souvislosti s přestupem k nesrovnalostem v daňových přiznáních Neymarovy rodiny.

Kvůli nejasnostem okolo Brazilcova příchodu do Barcelony rezignoval minulý týden předseda španělského klubu Sandro Rosell. Nový šéf pak se souhlasem otce zveřejnil podrobnosti transferu i plat 56,7 miliónu eur, který fotbalistovi zaručuje jeho pětiletá smlouva.

Reklama

Související témata: