Hlavní obsah

Sáhl bych po šestce, přiznal kouč Argentinců. Messiho však ze svého hodnocení vyjímal

Rio de Janeiro

Vyhráli, tři body získali, ale i tak byl kouč Argentinců Alejandro Sabella k výkonu svých svěřenců po úvodním šampionátovém vystoupení proti Bosně a Hercegovině (2:1) kritický. „Kdybych nám měl udělit známku, sáhl bych při desetistupňové klasifikaci po zralé úvaze po šestce,“ přiznával, že hra jeho týmu měla k ideálu dost daleko. Messiho, který utkání rozhodl, ale samo sebou z hodnocení vyjmul. „Myslím, že na tomto mistrovství dokáže, že je jedním z nejlepších hráčů fotbalové historie,“ předpovídá Sabella.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Góóól! Božský Lionel Messi pojistil náskok Argentiny v duelu s Bosnou.

Článek
Fotogalerie

Stačila jedna akce a božský Messi je zase za národního hrdinu. Hodinu téměř neviditelný, nováčkem z Balkánu dokonale eliminovaný, ale v jediném momentě opět prokazující svou genialitu a fotbalový kumšt.

Stačilo, aby k němu jen na okamžik nepřistoupili bránící hráči Bosny tak těsně, jako do těch chvil a on rozhodl.

„Dlouho jsem zvažoval, zda ho nebránit osobně, ale proti fotbalistovi takového formátu to prostě nejde. Volil jsem tedy roj hráčů kolem něho, přičemž ho měl napadat ten, který bude nejblíž. Ale čistě, bez faulů, s vědomím, že ho další spoluhráč jistí. Celý zápas to vycházelo. Tedy, až na jediný okamžik," prozrazoval kouč Bosny a Hercegoviny Safet Sušič úkol, který svým svěřencům dal.

Zlepšení po pauze

„Soupeři se dařilo Messiho bránit a eliminovat hlavně proto, že Lionel neměl patřičnou podporu. Teprve když po přestávce přišli Higuaín a Fernando Gago, nastalo v naší hře zlepšení. Lépe spolupracovali, a jakmile dostal Messi míč, sledovali ho a podporovali," připomínal trenér Sabella, že chyba byla i na straně jeho týmu.

„Bylo to těžké pro mě i pro Agüera," přitakával Messi.

„Jenže Messiho stejně neuhlídáte. Čeká, není vidět, ale stejně udeří, když to jeho mužstvo potřebuje. V tom je jeho velikost a genialita,," citoval server startbih legionáře z římského Lazia Senada Luliče, jenž byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Samo sebou za Argentinci Messim a Rojou.

„Proto také na tomto mistrovství dokáže, že je jedním z nejlepších hráčů ve fotbalové historii," oslavoval svého kapitána trenér Sabella, podle něhož k tomu musí pochopitelně pomoci zlepšení ve hře celého argentinského týmu.

„Jasné je, že se musíme zlepšit. Část tohoto úkolu je v mých rukách," podotkl kouč.

Reklama

Související témata: