Hlavní obsah

Organizátoři zápasu veteránů nabídli divákům falešného Caniggiu

Sao Paulo

Organizátoři zápasu mezi veteránskými fotbalovými výběry Brazílie a Argentiny se pokusili diváky oklamat falešným Claudiem Caniggiou. Místo slavného útočníka, vicemistra světa z roku 1990, nastoupil v sestavě Argentiny pod jeho jménem méně známý Daniel Cordone. Ten má stejně jako Caniggia dlouhé blonďaté vlasy.

Foto: Staff, Reuters

Někdejší argentinští fotbalisté Daniel Cordone (vlevo) a Claudio Caniggia.

Článek

Pořadatelé nedělního utkání v Natalu slibovali, že se v sestavách obou týmů představí několik hráčů se zkušenostmi z mistrovství světa. Za Brazílii měli hrát Mauro Galvao, Edmílson a Junior Baiano, za Argentinu kromě Caniggii Roberto Sensini a Ariel Ortega.

Ani jeden z nich se však na stadionu Dunas vybudovaném pro letošní mistrovství světa neukázal, navíc byl za sedmačtyřicetiletého Caniggiu vydáváván o sedm let mladší bývalý útočník Vélezu Sarsfield Cordone, jenž si krátce zahrál i v Newcastlu. Místním však podvod neuniknul.

Jeden z organizátorů zápasu v televizním rozhovoru tvrdil, že nevěděl, že fotbalista s číslem 7 není Caniggia, ale sami argentinští hráči přiznali, že bývalá hvězda nestihla letadlo.

Podle agentury Reuters není vyloučeno, že se případem bude zabývat organizace na ochranu práv spotřebitelů v Natalu.

Reklama

Související témata: