Hlavní obsah

Brankář z bývalého kanonýra Keriče nebude. Tři střely, tři góly...

Lucemburk

Svou fotbalovou profesí je střelec, v roce 2009 se dokonce v dresu Liberce stal s patnácti trefami nejlepším kanonýrem české ligy. A ofenzivě by chorvatský útočník Andrej Kerič měl zůstat věrný. Před touto sezónou po vypršení smlouvy ve Spartě odešel do lucemburského mistrovského klubu F91 Dudelange. O víkendu si Kerič v nouzi stoupl do jeho branky. Dostal tři góly a obhájce titulu překvapivě prohrál...

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Sparty blahopřejí Andreji Keričovi k brance (třetí zleva).

Článek

„Andrej Kerič si odbyl v Lucembursku svou brankářskou premiéru v ligovém zápase. Stručně: 30 minut, 3 střely, 3 góly," poznamenává na svém twitterovém účtu sparťanský fotbalista Jakub Podaný.

Tým Dudelange hostil sestupem ohrožený Käerjeng. Vedl 1:0, ale v 61. minutě byl vyloučen brankář Joubert a byla nařízena penalta. Obhájce titulu neměl k dispozici druhého brankáře - a mezi tyče poslal z lavičky právě útočníka Keriče!

Jeho kuriózní brankářská premiéra slavně nedopadla. Pokutový kop nechytil, inkasoval pak ještě dvakrát a outsider gólem z 89. minuty senzačně vyhrál 3:2. Tým Dudelange tak klesl na třetí příčku tabulky.

Kerič v české lize odehrál 135 utkání, v nichž vstřelil 36 branek. V závěru sparťanského angažmá nastupoval jen za rezervu či juniorku, navíc jej trápila zranění.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň