Hlavní obsah

Být Messim, tak bych už před nějakým časem odešel z reprezentace, říká kouč Argentiny

Buenos Aires

Rada? Vzkaz? Přání? Určitě šok! Že by trenéru argentinské fotbalové reprezentace Gerardu Martinovi až tolik nevadilo, kdyby přišel o největší klenot? Vyjádřil se totiž, že kdyby byl v kůži Lionela Messiho, v národním týmu už by skončil.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Stříbrná medaile na mistrovství Jižní Ameriky Lionelu Messimu rozhodně radost neudělala.

Článek

Hvězdný kanonýr Barcelony se stal terčem kritiky poté, co v červenci nedovedl Argentinu k triumfu na mistrovství Jižní Ameriky a dál na velký titul s reprezentací čeká. Messi a spol. neuspěli ve finále Copy América stejně jako v roce 2011, tentokrát podlehli domácímu Chile na penalty.

"Být Messim, už před nějakým časem bych z národního týmu odešel a hrál jen za Barcelonu," vyjádřil se v televizní stanici Fox Sports trenér Martino, který Messiho v letech 2013 a 2014 v Barceloně vedl.

Messimu šampionát nevyšel, ale úplná tragédie to nebyla, i když trofeje pro vítěze se nedočkal. A přišla zdrcující kritika. Martino zřejmě usoudil, že Messi to nemá zapotřebí...

Do čtyřnásobného nejlepšího fotbalisty světa se po Copě América pustil i legendární Diego Maradona, jenž uvedl, že je Messi zhýčkaný.

Martino se přes všechny kritické výlevy Messiho chystá dál povolávat. A to hned na přípravný zápas s Mexikem 8. září. "Ale nevím, jestli přijede. Kdyby ne, bylo by to frustrující," poznamenal též kouč Argentiny. "Nikdo neřekl, že nebude hrát přáteláky. Nevím, kde se to vzalo. Messi, já ani předseda fotbalové asociace jsme nic takového neřekli," uvedl Martino.

Otázkou ovšem je, jestli přece jen Messi třeba k dočasnému opuštění národního týmu nedospěje.

Zatímco s Barcelonou sbírá trofeje, v dresu Argentiny vyhrál jen zlato na olympijských hrách v Pekingu.

Reklama

Související témata: