Hlavní obsah

Švancara si zahrál na pošťáka a rozdával dětem fotbalové dárky

Ani přítelkyně ho nepoznala, když jí poslal mobilem svou fotografii. „Co nepoznala, ona se mě přímo lekla a hned volala, že takového by mě doma nechtěla,“ vyprávěl se smíchem brněnský fotbalista Petr Švancara, jak ho v maskérně změnili. Šediny, knír a uniforma pošťáka, takový byl převlek, v němž vyrazil rozdávat dárky mladým fotbalistům a fotbalistkám brněnské Lokomotivy.

Foto: Sport.cz

Petr Švancara byl v převleku k nepoznání.

Článek
Fotogalerie

Míč, dres, taška, láhev na pití, plakát reprezentace, kartička patrona projektu Tomáše Rosického a tzv. certifikát mladého fotbalisty, to vše rozzářilo tváře tisíců dětí po celé České republice.

V Brně však nezářily dětské tváře jen radostí, ale i údivem, když se z pošťáka vyklubal bývalý ligový hráč Petr Švancara. „Když jsem vešel do tělocvičny, děcka se okamžitě seběhla kolem mě v očekávání, co se bude dít. Vůbec mě nepoznala. Ale možná proto, že byla zvědavá hlavně na dárky, které jsem jim donesl ze Strahova," prozrazoval velký brněnský patriot Švancara.

„Stejně jako minulý rok, jsme i letos rozeslali většinu fotbalových balíčků poštou. Část si vzal na starost Petr Švancara a jako zamaskovaný pošťák je přinesl vybraným dětem fotbalového klubu Lokomotiva Brno," doplňoval tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Ondřej Lípa,

Knír, šediny a převlek pošťáka. Brněnský patriot Petr Švancara zestárl. Překvapil nic netušící mladé fotbalisty a rozdal jim dárky od Fotbalové asociace České republiky. Přes šest a půl tisíce dětí našlo letos pod vánočním stromečkem fotbalové vybavení.

Ocenění od UEFA

Projekt Můj první gól, v rámci kterého mimo jiné dostávají děti zmíněné fotbalové balíčky, probíhá již druhou sezónou.

„V průběhu prvního roku projektu jsme rozdali 6 373 balíčků a získali od UEFA ocenění nejlepšího projektu v kategorii neprofesionálního fotbalu celé Evropy. V tom druhém se již před Vánoci jich podařilo rozeslat 6 638 a další rozdáme i ve zbytku sezóny," prozradil předseda českého fotbalu Miroslav Pelta, že akce tímto nekončí.

Rodiče dětí, jež jsou registrovanými členy FAČR a ročníku narození 2008, se o fotbalový balíček mohou přihlásit do konce letošní sezóny na www.mujprvnigol.cz.

„Ačkoliv mám masky rád, bylo to vlastně poprvé, co jsem za někoho převlékl. Během maskování bylo hodně nepříjemné fixování vousů lakem na vlasy, což nesnáším už od dob, kdy se lakem zkrášlovala maminka v koupelně," svěřoval se populární Švanci.

Premiéra v nové roli se mu ale zalíbila. „Věřím, že jsem kariéru pošťáka zahájil úspěšně a že nezůstane jen u této akce. I ostatní osobnosti by akci mohly podpořit ve svých regionech. Stojí za to rozzářit oči fotbalových prcků."

Reklama