Hlavní obsah

Opilí sudí dostali další trest. Fotbal vyobcoval Pilného a Jecha ze svých řad

Brno

Opili se, přesto soudcovali ligový duel. Jech jako brankový sudí, Pilný jako čtvrtý arbitr. Pochopitelně že jejich opilecký úlet v předposledním ligovém duelu Příbrami se Slavií skončil ostudou. A dokonce v přímém televizním přenosu, takže počínání dvou českých výtečníků se smál celý fotbalový svět. Proto teď pykají. Nejprve přišli o licenci rozhodčího, poté dostali od disciplinární komise dvouletý trest a finanční pokutu k tomu, dnes je výkonný výbor FAČR zbavil členství a tím je vyobcoval z řad fotbalu. Výjimečný trest!

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pořadatel v přestávce vyvádí ze hřiště čtvrtého rozhodčího Marka Pilného (vlevo), který byl při ligovém duelu zřejmě pod vlivem alkoholu.

Článek
Fotogalerie

Pilný, který dělal v Příbrami čtvrtého rozhodčího, byl od úvodních minut zápasu viditelně opilý. U postranní čáry těžko držel rovnováhu, padal, chvíli běhal s lajnovým rozhodčím a napodoboval jeho pohyby. Už po deseti minutách ho musel začít hlídat bodyguard, během poločasové přestávky Pilný odešel do kabin a už se nevrátil.

Opilost byla při utkání patrná i na brankovém sudím Jechovi, který se údajně na hřišti dokonce vymočil.

Pelta prosadil svou - oba arbitři skončili

Hned poté, co šéf českého fotbalu Miroslav Pelta zjistil, že oba sudí účinkovali při řízení duelu v Příbrami v podnapilém stavu, požadoval nejpřísnější trest.

„Kdyby to šlo, navrhoval bych pro ně trest smrti. To však nejde, takže předložím výkonnému výboru návrh, aby byli navždy vyloučeni z řad fotbalu. Oni nebyli podnapilí, oni byli opilí. A to přitom řídili zápas, v němž šlo o účast v pohárech i záchranu," rozpálil se Pelta.

Svému slibu dostál a návrh, aby strahovská generalita zbavila oba opilé výtečníky členství, v Brně skutečně přednesl. A výkonný výbor Marka Pilného a Jiřího Jecha, kteří svým chováním výrazně poškodili jméno českého fotbalu, jednomyslně vyloučil.

„Rozhodnutí Výkonného výboru vnímám jako důležité poselství všem lidem, kteří jsou spojeni s fotbalem nebo se o něj zajímají. Člověk může udělat chybu, ale my chceme dát jasně najevo, že takové chování ve fotbalovém prostředí nechceme. Uvědomujeme si, že fotbal je sportem s nejpočetnější členskou základnou a prostředky i úsilí, které investujeme do získání a výchovy mladých hráčů, nesmíme tímto způsobem devalvovat. Procházíme změnami, neboť chceme, aby fotbal plnohodnotně plnil svoji celospolečenskou roli," kvitoval verdikt Miroslav Pelta.

„Trest je to přísný, ale v tomto případě na místě. Fotbal je cenný produkt, který potřebuje rozvoj a úspěchy a podobné případy se nesmějí opakovat," dodal Peltův první místopředseda Zdeněk Zlámal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice