Hlavní obsah

Argentina - Chile 2:1Argentina se obešla bez Messiho. Obhájci trofeje prohráli v repríze finálové bitvy

Obhájci prvenství z Chile neuspěli při prvním vystoupení na fotbalovém mistrovství Ameriky. V kalifornské Santa Claře prohráli s Argentinou v repríze minulého finále 1:2. Loni Chile na domácí půdě zvítězilo v penaltovém rozstřelu.

Foto: Kelley L Cox, Reuters

Radost Argentinců po gólu Ángela Di Maríi proti Chile.

Článek

Vítězové se ještě museli obejít bez zraněného Lionela Messiho. První gól utkání vstřelil v 51. minutě argentinský záložník Ángel di María, jenž tak nejlepším možným způsobem uctil památku své babičky, která zemřela pouze několik hodin před zápasem. "Když jsem se to ráno dozvěděl, věděl jsem, že dnes dám gól. A povedlo se to, bylo to pro ni," řekl hráč Paris Saint-Germain, jenž po vstřelení branky políbil a zvedl k nebi tričko s nápisem "Babi, moc mi chybíš."

O tom, že by v tomto citovém rozpoložení nenastoupil, vicemistr světa z roku 2014 ani neuvažoval. "Babička by se zbláznila, kdybych nehrál," řekl Di María, jenž o osm minut později asistoval u druhého argentinského gólu Évera Banegy.

Messiho absence v utkání nebyla překvapením. Hvězdný útočník Barcelony si zranil záda koncem května v přípravném utkání s Hondurasem, minulý čtvrtek svědčil ve Španělsku v případu krácení daní a ještě v neděli netrénoval naplno s týmem. Argentinský trenér Gerardo Martino doufá v jeho nasazení v pátečním utkání proti Panamě.

Zápas v Chicagu bude duelem o první místo v tabulce skupiny D, neboť Panama ve svém zahajovacím zápasu porazila 2:1 Bolívii. Oba góly vítězů vstřelil Blas Pérez.

Copa América, fotbalové mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky v USA:
Skupina D:
Orlando: Panama - Bolívie 2:1 (1:0)
Branky: 11. a 87. Pérez - 54. Arce
Santa Clara: Argentina - Chile 2:1 (0:0)
Branky: 51. Di María, 59. Banega - 90.+3 Fuenzalida
Tabulka:
1.Argentina11002:13
Panama11002:13
3.Bolívie10011:20
Chile10011:20

Reklama

Související témata: