Hlavní obsah

USA - Kolumbie 0:1Kolumbie přehrála USA a na Copa América slaví bronzové medaile

Aktualizováno

Fotbalisté Kolumbie slaví na Copa América bronzové medaile. V souboji o třetí místo porazili domácí USA 1:0, když jedinou branku vstřelil v 31. minutě útočník španělské Sevilly Carlos Bacca. Závěr střetnutí byl pořádně vyhrocený. Za nesportovní chování byl vyloučen americký obránce Orozco. Podobný osud potkal i beka Kolumbie Ariase, který dostal druhou žlutou kartu za zdržování.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Kolumbijský útočník Carlos Bacca (7) ve skrumáži před brankářem USA Timem Howardem (12) dokázal skórovat.

Článek
Fotogalerie

Malé finále rozhodl po půlhodině hry Bacca, který ve skluzu z blízka dostal míč do branky Tima Howarda. Výběr pořadatelské země měl ve druhé půli dvě velké šance na vyrovnání, ale přímý kop Clinta Dempseyho bravurně zneškodnil brankář David Ospina, Bobby Wood trefil tyč. Chvíli před tím ale také střela Juana Cuadrada skončila na břevně americké branky. V nastaveném čase byli vyloučeni po vzájemné konfrontaci domácí Michael Orozco a kolumbijský obránce Santiago Arias.

Pro tým USA turnaj skončil tak, jak před 22 dny začal. Ani v zahajovacím utkání totiž nestačil na Kolumbii (0:2). Trenér Jürgen Klinsmann ale mužstvo i přes porážku za poslední zápas pochválil. "V bezvýznamném utkání o třetí místo předvést takový výkon, to zaslouží kompliment," řekl německý kouč.

Jeho tým vyrovnal dosud nejlepší umístění na Copě z roku 1995, tehdy také podlehl v posledním utkání Kolumbii. Ta dosáhla na nejlepší výsledek od triumfu v turnaji v roce 2001.

Kolumbie získala šestou medaili na mistrovství Jižní Ameriky, z toho čtvrtou bronzovou.

Copa América, fotbalové mistrovství Ameriky v USA:
O 3. místo (Glendale):
USA - Kolumbie 0:1
Branka: (31. Bacca, ČK: 90.+3 Orozco - 90.+4 Arias)

Reklama

Související témata: