Hlavní obsah

Itálie - Francie 1:3Francouzští fotbalisté vyhráli v přípravě v Itálii, Španělé uspěli v Belgii

Portugalští fotbalisté v prvním utkání v roli úřadujících mistrů Evropy porazili slabý Gibraltar 5:0. Úvodní dva góly přípravného zápasu v Portu dal Nani. Zkušený útočník Valencie nastřílel v tomto roce v reprezentačním dresu šest branek, stejně jako kanonýr Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Hlavní portugalská hvězda v dnešním zápase chyběla, protože po zranění z finále mistrovství Evropy ještě nehraje.

Foto: Tony Vece, ČTK/AP

Ital Andrea Barzagli (vlevo) bojuje o balón s Francouzem Raphaëlem Varanem.

Článek

Poražení finalisté z Eura Francouzi zvládli v přípravě utkání proti výrazně těžšímu soupeři, nad Itálií zvítězili v Bari 3:1. V poločase vedli hosté 2:1 díky trefám útočníků Anthonyho Martiala a Oliviera Girouda. V závěru zpečetil vítězství mladý obránce Layvin Kurzawa svým prvním gólem v reprezentaci, za kterou nastoupil teprve potřetí.

V zápase Belgie se Španělskem prožili trenéři obou celků premiéru na reprezentační lavičce a lépe dopadla pro hostujícího Julena Lopeteguiho. Kouč, který nahradil po mistrovství Evropy úspěšného Vicenta del Bosquea, se mohl radovat z výhry 2:0. Oba góly dal David Silva. Nový trenér Belgičanů Španěl Roberto Martínez se stal prvním koučem Rudých ďáblů od roku 1997, který začal své působení u týmu porážkou.

Přípravná fotbalová utkání:
Brusel: Belgie - Španělsko 0:2 (0:1)
Branky: 34. a 62. z pen. Silva.
Eindhoven: Nizozemsko - Řecko 1:2 (1:1)
Branky: 14. Wijnaldum - 29. Mitroglu, 74. Janniotas.
Porto: Portugalsko - Gibraltar 5:0 (1:0)
Branky: 27. a 55. Nani, 73. Cancelo, 76. Bernardo Silva, 79. Pepe.
Bari: Itálie - Francie 1:3 (1:2)
Branky: 21. Pelle - 17. Martial, 28. Giroud, 81. Kurzawa.

Reklama