Hlavní obsah

Strašlivé scény, krev! Sudí nestačil počítat rány a boule. Pak truchlil s manželkou

Potlučený a zakrvavený skončil sudí Claudio Elichiri v nemocnici. Zápas nižší argentinské soutěže se mu poněkud vymkl z rukou. Nejprve se na něj zle obořili hráči, kteří se jeho verdikty cítili poškozeni. Když se strhla větší mela, bylo na uklidňování vášní už pozdě. Tekla krev, došlo na šití šrámů. Rozhodčí v Argentině dokonce po zveřejnění obrázků z divokých scén chtěli stávkovat.

Útok na rozhodčího v Argentině

 
Článek

Zmlácený rozhodčí

V souboji Sarmiento - Sansinena za stavu 1:1 po zhruba dvaceti odehraných minutách sudí Claudio Elichiri vyhodnotil situaci před brankou hostů jako nezávadnou a nechal pokračovat ve hře, ač domácí chtěli pokutový nebo aspoň přímý kop. A ještě více je nažhavilo, když hned z protiútoku inkasovali - 1:2.

Okamžitě se srotili kolem rozhodčího, bylo rušno, diskutovalo se, ale facky ani nic podobného dalšího zatím nelétalo.

Když se někdo rozčílil více než bylo zdrávo, byl z místa dění odnesen. Ale vše se zvrhlo v okamžiku, kdy se na plochu dostali fandové. Jejich názory byli podstatně radikálnější. A argumenty také. Hráči, kteří se na sudího zprvu sápali, začali tušit průšvih, se zkusili proměnit v ochranku, ale v nastalé vřavě už to bylo stejně úplně jedno. Útoky a rány přicházely ze všech stran. Násilí nemělo žádné limity.

Rozhodčí nestačili utíkat, v šatně a pak i v nemocnici mohli bilancovat. „Když jsem přijel domů, objal jsem ženu a truchlili jsme," uvedl s odstupem hlavní arbitr, který to schytal nejvíce. Ale má jasno v tom, že v kariéře rozhodčího chce pokračovat.

Reklama

Související témata: