Hlavní obsah

Nakopeme vám zadek, vzkazuje ruský chuligán světu rok před MS 2018

Moskva

Nakopeme vám zadek. Takový vzkaz poslal všem fanouškům, kteří přijedou na fotbalové mistrovství světa v roce 2018, prostřednictvím videa maskovaný muž jménem Denis. Ten se pasuje do role šéfa ruských Hooligans. Tvrdí, že sice ruské úřady budou dbát na udržování pořádku na stadionech i mimo ně, stejně se to ale nepodaří.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Řádění ruských chuligánů prý bude provázet i MS v roce 2018, FIFA věří, že si s násilníky pořadatelé poradí (ilustrační foto)

Článek

Světový šampionát, to je vždycky fotbalový svátek. Jenže také místo, kde se můžou světu ukázat i chuligáni. A ti z Ruska mají opravdu příšernou pověst, zvláště poté, co předvedli na posledním EURO ve Francii. Obavy z toho, co se v Rusku v příštím roce stane, jsou nejspíš na místě. Vzkaz od chuligána jménem Denis zní poměrně jasně.

„Budě to těžký rok, budou nás chtít dostat do vězení, ale stoprocentně se budeme snažit něco udělat, stoprocentně něco podnikneme," vyhlašuje na videu údajný šéf ruských Hooligans.

Pokud tlupa chuligánů narazí na skupinku mužů, pak je prý téměř jisté, že dojde ke střetu. „Jak zabránit napadení? Dobrá otázka. Nevím. Pokud budete muži, měli byste počítat s tím, že vám nakopeme zadek," tvrdí.

Prezident FIFA Gianni Infantino si problém uvědomuje, nicméně nechce propadat panice a věří ruským pořadatelům, kteří komunikují se světovou fotbalovou asociací tak s UEFA. „Berou to velmi, velmi vážně. Všichni si tu hrozbu uvědomují," prohlásil Infantino s tím, že věří, že budou pořadatelé na zmíněnou hrozbu připravení.

Reklama

Související témata: