Hlavní obsah

Varování pro Dočkala. Tévezovi stačilo v Číně pár měsíců a už je nešťastný, agent to popírá

Londýn

Operace návrat. Tohle křičí z titulní strany argentinský list Ole a pozorně by si ji měl prohlédnout i český záložník Bořek Dočkal, který má miliónové laso z Číny. Stačily tři měsíce a pohádkový tanec miliónů a přibývajících nul na kontě podle novin už přestal bavit Carlose Téveze. I když bere neskutečných 615 000 liber týdně (přes devatenáct miliónů korun). Podle listu se hledá způsob, jak by se mohl vrátit domů do Argentiny. Agent hráče vše popírá.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Carlos Tévez se hádá s rozhodčím v zápase asijské Ligy mistrů.

Článek

Hvězdný Tévez se podle deníku Ole potýká s životem na Dálném východě, v Číně se prý necítí šťastný a Boca Juniors už spřádá plány, jak dvaatřicetiletého útočníka dostat zpět domů. Jenže nechce se zdát, že by se tým Šanghaj Šen-chua svého esa tak brzy vzdal. Zvláště, když za něj vysázel v prosinci deset miliónů liber, tedy více než 310 miliónů korun a udělal z hráče nejlépe placeného fotbalistu světa.

Zdá se ale, že peníze nejsou všechno a hvězdy chtějí k pohádkovému platu i život stejných parametrů. A to podle listu není. Nepřesvědčí ani výdělek 64 miliónů liber za dvouleté angažmá v Číně (více než dvě miliardy korun).

Tévezův agent ale tvrdí, že nic podobného se nechystá. „Nebude se vracet z Číny. Nevím, kde se tyhle informace vzaly," řekl Adrián Roucco. O všem prý hovořil se samotným hráčem. Na důkaz toho, že to není s návratem do Argentiny tak žhavé, přidává pádný argument. Boca by musela zaplatit za hráče 41 miliónů liber, pokud by se z Číny poroučel v nejbližších dvou letech, kdy má v Šanghaji platný kontrakt.

Šéf týmu Boca Juniors Mauricio Macri údajně navrhl, že by se o návratu Téveze dalo mluvit v příštím roce. Zbývá vyřešit maličkost, kde vezme Boca peníze na astronomické odstupné

Reklama

Související témata: