Hlavní obsah

Milenku nechal zavraždit, rozřezat a sníst psům. Brankář už ale v Brazílii zase chytá

Rio de Janeiro

Brazilský gólman Bruno Fernandes de Souza měl zůstat ve vězení dvaadvacet let, když mu u soudu prokázali, že si objednal vraždu přítelkyně. Po šesti letech a sedmi měsících byl ale propuštěn na svobodu. A hodlá se vrátit do branky.

Angažování brankáře usvědčeného z vraždy přítelkyně vyvolalo v Brazílii rozruchVideo: Reuters

 
Článek

Z toho příběhu mrazí a je jen pro hodně silné povahy, i když už je pár let, co k tomu došlo. Zmíněný gólman byl pěkné kvítko, i když byl ženatý a měl dvě dcery, účastnil se často sex párty, kde si nezávazně užíval. Na jedné takové se v květnu 2009 setkal i s Elizou Samudiovou, která byla dříve spojována i s Cristianem Ronaldem.

Gólman se začal s kráskou stýkat častěji a ta nakonec otěhotněla. V té době modelka ohlásila policii, že byla unesena a dva muži se za pomoci drog snažili vyvolat potrat. Tenhle tah ale nevyšel. Gólman ale nechtěl platit alimenty na nechtěné dítě. A nakonec se odhodlal k šílenému činu a objednal si brutální vraždu.

Budu bojovat za opatrovnictví, sliboval

Testy DNA ukázaly, že je právě gólman otcem chlapečka. Ten stejně jako modelka o čtyři měsíce později zmizeli. Dítě bylo později nalezeno v jedné z chudinských čtvrtí. Gólman v tu chvíli policii tvrdil, že matka dítěte určitě odjela někam do ciziny.

„Modlím se, aby se objevila Eliza. Pokud jsem otcem, budu bojovat za opatrovnictví, protože opuštění dítěte je něco strašného. Mám čisté svědomí." U soudu se pak prokázala poněkud jiná verze. A byla to opravdu síla.

Milenka brankáře Eliza Samudiová byla podle výpovědí mučena, hrála při tom hlasitá hudba, která měla přehlušit křik oběti. Následně byla pětadvacetiletá žena rozřezána na kousky a maso dostalo jako potravu deset rotvajlerů fotbalisty. Nejprve zbaštili ruku, pak i zbytek těla, až zůstaly jen kosti, které byly podle výpovědí zality do betonu. Nikdy se ale nenašly. Tohle všechno si měl brankář objednat. U samotného činu podle soudu nebyl, ale hrůzný čin financoval.

Brazílii odhalení šokovalo

Odhalení pak šokovalo celou zemi, když se přiznal jeden z pachatelů. Gólman ale zarputile tvrdil, že je nevinný. Jeho právník v průběhu procesu brnkal i na fotbalovou strunu, když tvrdil, že gólman může vychytat pro Brazílii titul mistra světa a pokud by třeba Argentinec Messi kopal penaltu, tak by pro něj byl největším trestem, kdyby proti němu stál v brance právě Bruno.

Později se brankář i pod vlivem dalších výpovědí přiznal, pachatelům prý vysázel zhruba osm tisíc liber, tedy skoro čtvrt milionu korun. Vyšetřující detektiv Edson Moreira vše označil jako neskutečně brutální čin, označil vše za pečlivě plánovanou popravu jako z hororu.

Bruno Fernandes de Souza si přitom užíval pohodový život. Chytal za Flamengo a zájem o jeho služby měl údajně i slavný AC Milán. Blízko měl i na mistrovství světa v roce 2014. Jenže o rok dřív se jeho život posunul úplně jiným směrem, u soudu vyfasoval trest na 22 let za mřížemi kvůli podílu na brutální vraždě.

Brazilský právní systém však po odpykání pouhých šesti let umožnil nyní 32letému brankáři dostat se na svobodu a teď se dokonce chystá comeback do branky. Podepsal už smlouvu s týmem Boa Esporte. Jeho majitel Rafael Gois Silva Xavier měl tento týden prohlásit, že brankář byl sice shledán vinným, ale odseděl si nějaký čas a z vězení jej propustily soudy. Teď si prý zaslouží další příležitost. „Udělal nesprávnou věc, je správné, aby to lidé věděli, ale teď má právo vrátit se do společnosti," řekl.

Boa podle něj nedělá nic špatného, není soudcem, je to jen sportovní klub a chce angažovat Bruna, protože umí hrát fotbal. Zmíněný klub opustil po angažování hráče jeden ze sponzorů.

Když byl brankář propuštěn na svobodu, uniklo na veřejnost video, kde oslavuje s celou rodinou a do kamery ukazuje vztyčený palec na znamení, že je vše v pořádku. "Draze jsem za všechno zaplatil, byla to drsná zkušenost," nechal se slyšet. Malého chlapce, kterému je nyní sedm let, zatím vychovávala babička. Synovi, řekla, že je jeho otec ve vězení. Proč, to mu ale zatajila.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG