Hlavní obsah

Berou nejvíc! Ronaldo je před Messim. Ale dopředu už Čína tlačí další jména

Paříž

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo je nejlépe placeným fotbalistou současnosti. Dvaatřicetiletý Portugalec si podle magazínu France Football v této sezóně vydělá 87,5 miliónu eur (zhruba 2,36 miliardy korun). Tuto částku tvoří základní plat v klubu, bonusy a peníze z reklam.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Cristiano Ronaldo na snímku z tréninku portugalské reprezentace.

Článek

Na druhém místě žebříčku se umístil Argentinec Lionel Messi, který si během tohoto ročníku přijde na 76,5 miliónu eur. Třetí skončil další útočník Barcelony Brazilec Neymar (55,5 miliónu eur) a čtvrtý Ronaldův spoluhráč z Realu Velšan Gareth Bale (41 miliónů eur).

Pětku největších fotbalových boháčů světa uzavírá Argentinec Ezequiel Lavezzi. Útočník čínského klubu Che-pej China Fortune za sezónu dostane 28,5 miliónu eur.

Mezi trenéry vládne Portugalec José Mourinho z Manchesteru United, jenž si vydělá 28 miliónů eur ročně. Druhý je kouč čínské reprezentace Ital Marcello Lippi (23,5 miliónu eur) a třetí bývalý trenér Paris St. Germain Laurent Blanc, jenž pobíral 20 miliónů eur. Mezi pět nejlépe placených koučů se dostali ještě Ital Carlo Ancelotti z Bayernu Mnichov (15,8) a Španěl Pep Guardiola z Manchesteru City (14,5).

Reklama