Hlavní obsah

Salto, nůžky, gól! Amerika kopíruje eskamotéra z Guinnessovky

Uvést se v novém klubu debutovým gólem, o němž všichni mluví? Co víc si mohl mexický útočník přát! Miguel González využil originálního autového vhazování spoluhráče Michaela Harrise, který zmrazil soupeře eskamotérským saltem. Mexičan se zavěsil do vzduchu a krásnými nůžkami rozhodl o vítězství fotbalistů Oklahomy nad Sacramentem (1:0) v nižší soutěži USL.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Netradičně hozený aut vedl ke góluVideo: sntv

 
Článek

Gólové nůžky jsou vždy lahůdkou, autové vhazování se saltem rovněž. Ve fotbale se jím proslavil bývalý dánský hráč Thomas Grönnemark, který se dostal až do Guinnessovy knihy rekordů. V roce 2010 hodil míč z autu s použitím salta do vzdálenosti 51,33 metru. Dokázal to sedmým pokusem při speciální exhibici.

V Dánsku si dávají na vhazování autů hodně záležet. Český reprezentant Filip Novák po přestupu do Midtjyllandu dostal pár lekcí právě od rekordmana Grönnemarka.

Jak je vidět, za mořem má Dán zdatného následníka. Jako by Michael Harris svým kouskem protivníka zcela opařil a šikovný Miguel González pak vyšperkoval akci parádními nůžkami.

Reklama

Související témata: