Hlavní obsah

Světová rarita! Malý klub má pro fanoušky zvláštnost v hledišti

Asunción

Specialita, jakou jinde nenajdete. Druholigový paraguayský klub Resistencia totiž při budování nové tribuny ustoupil přírodě. A tak se uprostřed míst k sezení pyšně tyčí obří strom. U pokladen tak můžete slyšet neobvyklou odpověď, kam si fandové chtějí sednout. Místo na hlavní tribunu nebo za branku může totiž znít odpověď, že ke stromu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Strom v tribuně fotbalového klubuVideo: sntv

 
Článek

Na tuhle atrakci se jezdí dívat z široka daleka. Strom uprostřed tribuny, to jen tak nějaký klub nemá. A v klubu Resistencia jsou na to pořádně pyšní. „Je to náš symbol, protože Tajy (jméno stromu Lapacho v jazyku Guarani) je synonymem síly, a to souvisí s názvem našeho klubu. Znamená to odpor. Strom navíc roste jako my a rozvíjí se jako my," říká hrdě Roberto Garcete, předseda sportovního klubu Resistencia.

Klub si díky neobvyklé ozdobě na tribuně vysloužil pozornost i šéfa paraguayského fotbalového svazu Roberta Harrisona. „Věřím, že kluby, jako jsme my, mohou udělat podobný krok a dát stadiónu kyslík. Taky tím pomůžeme zlepšit životní prostředí," dodal prezident klubu Resistencia.

Koruna stromu může fandy ochránit nejen před palčivým sluncem, ale třeba i před deštěm. A schovat se tam můžou nejen fanoušci, ale třeba i psi, které berou příznivci na zápas... Klub nyní slaví sto let existence a uspěl i na hřišti, když porazil tým Deportivo Caaguaza 2:0.

Reklama

Související témata: