Hlavní obsah

Černokněžník čaroval. Takovou penaltu svět neviděl, hráči plakali, říká kouč

Neskutečnou křivdu cítí fotbalová Jihlava. Starší dorost Vysočiny sestoupil z nejvyšší soutěže kvůli pokutovému kopu, který proti jeho týmu nařídil rozhodčí v Karviné v nastaveném čase. „Rozhodčí písknul nepochopitelnou penaltu, kterou svět nikdy neviděl," uvedl v hodnocení duelu, který jeho tým prohrál 1:2, na internetových stránkách klubu trenér Kamil Průša. Jeho hráči prý po utkání v kabině plakali. Ne kvůli sestupu, ale kvůli počínání arbitrů. „Naši hráči jsou pro mě stejně vítězi. Nikdy v životě jsem nebyl na nikoho tak hrdý, jako teď na naše kluky," dodal.

Foto: Radek Malina, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Trenér se rozhodl hodnotit utkání s odstupem dvou dnů, prý kvůli tomu, aby zápas zhodnotil s čistou hlavou. „Samozřejmě jsme si uvědomovali, že nás čeká v Karviné horká půda. Nicméně jsme doufali v to, že nás nikdo ''nezavraždí''. Od prvního mávnutí asistenta rozhodčího pana Dušana Možíše jsme však byli ubezpečeni, že jen s vypětím všech sil a s obrovskou dávkou štěstí a neumění domácích, se nám může podařit bodovat a dojít do baráže," hodnotil uplynulý zápas trenér Vysočiny.

Jihlava v utkání vedla a kouč přiznává, že vlastní chybou nabídla soupeři vyrovnání. „Byly tam ale desítky vymyšlených standardních situací a následných rohových kopů. Ty jsme však uskákali," hodnotil kouč. Jeho tým byl blízko vysněné remíze, té se ale nedočkal. „Přišla druhá minuta nastaveného času, ve které rozhodčí Mikula zcela evidentně vzal osud utkání, respektive celé soutěže, na sebe a písknul nepochopitelnou penaltu, kterou svět nikdy neviděl. Pocit bezmoci všech našich hráčů a pochopitelně také nás, byl nepopsatelný," líčil trenér Jihlavy.

Penaltě se smáli domácí příznivci, sudí slyšel, že je černokněžník i další těžko publikovatelné výrazy. Nicméně domácí pokutový kop proměnili a Jihlava sestoupila. „Vůbec nevíte, co máte dělat. Bylo mi moc smutno, když jsem viděl všechny naše hráče plakat. Oni nebrečeli kvůli sestupu nebo momentální prohře, ale kvůli tomu, že je vůbec možné zažít to, co s námi pánové Mikula a Možíš provedli. I přes silný ''protivítr'', jsme byli schopni bodík uhrát," dodal Průša.

Reklama

Související témata: