Hlavní obsah

Slovenské protesty zabraly. Šéf UEFA odpověděl, frašku Němců s Italy budou řešit, hlásí Fico

Bratislava

Stížnosti Slováků na podle nich nefér vyřazení fotbalové reprezentace do 21 let z mistrovství Evropy v Polsku alespoň částečně našly odezvu. Tedy alespoň podle slovenského premiéra Roberta Fica, jenž napsal rozhořčený dopis šéfovi UEFA Aleksanderu Čeferinovi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Podivné okolnosti, které vedly k vyřazení slovenské fotbalové jednadvacítky na ME, nenechaly v klidu ani slovenského předsedu vlády Roberta Fica.

Článek

Slovensko bylo velmi blízko postupu do semifinále coby nejlepší tým ze druhých míst, jenže čáru přes rozpočet mu udělala výhra Itálie nad Německem 1:0 v závěrečném utkání, která zajistila postup oběma týmům a naopak poslala celek kouče Pavla Hapala domů, což Fico označil za „frašku v podání hráčů vyspělých fotbalových zemí".

Teď se slovenský premiér pochlubil videem, které umístil na svůj facebookový profil. Tvrdí tam, že mu už šéf evropského fotbalu stihl odpovědět.

„Jak všichni víte, po tom, co Italové s Němci vyvedli našim chlapcům, tak jsem se jich nejen zastal, ale poslal jsem i dopis nejvyššímu představiteli UEFA. Někteří, zejména novináři, tvrdili, že to nemá žádný význam, že ničeho nedosáhneme. Pravda je taková, že jsem dnes dostal dopis od nejvyššího představitele UEFA," zdůrazňoval z koženého křesla na kameru Fico.

„Píše se v něm, že každý turnaj má své přednosti i nedostatky. Ale co je pro mě nejpodstatnější, je to, že se UEFA bude tímto tématem zabývat. Pravděpodobně nedosáhneme nápravy stavu, ale minimálně je správné, pokud je něco nefér, se ozvat," dodal premiér.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň