Hlavní obsah

Šilhavého úspěch beru jako inspiraci, pravil žilinský trenér Gula před dvojzápasem s Kodaní

Chomutov

Slovenský trenér Adrián Gula má ve fotbalovém prostředí velmi dobré renomé. O kouče fotbalistů Žiliny v nedávné minulosti stála i pražská „S“, ale někdejší záložník nakonec zůstal v klubu, který letos na jaře přivedl k titulu, a tudíž i do předkola Ligy mistrů. V rámci přípravy se jeho svěřenci představili i v Chomutově v duelu s pražskou Slavií (0:4). „Do soubojů s Kodaní se musíme zlepšit,“ uvědomil si Gula v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Trenér fotbalistů Žiliny Adrián Gula.

Článek

Jak jste vnímal zájem pražských celků o to, abyste případně usedl na jejich trenérskou lavičku?

V médiích proběhlo, že mě chtěla Sparta. Kontakty tam byly. Dokonce jsem registroval i náznaky ze strany Slavie, když hledali trenéra. Už je to ale za námi. Rozhodl jsem se pro setrvání v Žilině, kde mám dlouhodobou smlouvu. Uvidíme, co to přinese.

V českých soutěžích jste jako hráč působil v Opavě, Jablonci a Viktorii Žižkov. Vybavíte si například svoje jablonecké prvoligové angažmá?

V letech 2002-2004 jsem potkal v Jablonci dobré spoluhráče. Jen namátkou vzpomenu Jožku Webera, který teď trénuje Karvinou. Nebo Jirku Maška, Tomáše Michálka, Ondřeje Herzána, Zdeňka Šenkeříka, Jirku Homolu, brankáře Tomáše Lovásika a další.

Nyní jste se na krátký čas vrátil do Česka při zápase Žiliny v Chomutově.

Přijeli jsme jen kvůli tomuto utkání. V pražském Edenu zrovna nastala menší rekonstrukce na stadiónu, a tak jsme zavítali až do Chomutova. Je tady krásný stadión a sympatický sportovní areál. Zklamal mě ale výsledek. Dobře jsme soupeře připravili na jeho další starty, ale sami jsme byli málo důrazní. Chtěli jsme vstřelit aspoň gól nebo i dva s ohledem na blížící se předkolo Ligy mistrů. Rozhodně se musíme zlepšit.

Narazíte na FC Kodaň. Jak se díváte na její kvalitu?

Kodaň je velmi těžkým soupeřem, žebříčkově určitě lépe postaveným v Evropě než Žilina. Po zápase se Slavií jsem o dánském celku hovořil s trenérem Pražanů Jardou Šilhavým. Vím, že jako kouč Jablonce ji se svým týmem vyřadil. Šilhavého úspěch beru jako inspiraci.

Jakou pozici mají ve vašem kádru čeští hráči - brankář Aleš Mandous a stoper Filip Kaša?

Uznávám, že Mandousovi zápas v Chomutově nevyšel. Ale dostal možnost při absenci zraněné brankářské jedničky Volešáka, který laboroval s kolenem. Kašovi jsme dali po jeho návratu z mistrovství Evropy jedenadvacítek volno, ale upřednostnil přípravu se Žilinou, což mě potěšilo. Mohl zůstat na krátké dovolené o den navíc, přesto se připojil k týmu.

Reklama

Související témata: