Hlavní obsah

Už i princ Albert II. oroduje, aby osmnáctiletý Mbappé zůstal v jeho knížectví

Dokonce i vládce monackého knížectví se vložil do debat, kam povedou další kroky osmnáctileté hvězdy mistrovského klubu AS Monako Kyliana Mbappého. Klenot, který jsou evropské velkokluby ochotny vyvážit zlatem, by měl podle prince Alberta II. zůstat v Monaku a také tam zůstane. „I jeho otec musí pochopit, že peníze neznamenají po syna všechno, když nebude mít jistotu, že bude v novém angažmá pravidelně hrát,“ prohlásil panovník.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Kylian Mbappé na předsezónním tréninku Monaka.

Článek

Právě otec Mbappého představuje pro vedení Monaka největší potíž. Tlačí na to, aby Kylian odešel, neboť madridský Real, Barcelona, ale i Manchester United nebo Arsenal mu slibují za přestup obrovský balík a astronomickou gáži k tomu.

„I kdyby sám Zinedine Zidane řekl, že ho chce a že mu slibuje místo v sestavě, Mbappé stejně nebude mít jistotu. To by si měl jeho otec uvědomit. A stejné je to s Barcelonou, Manchesterem i dalšími kluby, které mu nabízí angažmá," připomněl princ Albert v rozhovoru pro francouzský L'Equipe, že se v Monaku intenzivně jedná o tom, s jakou smlouvou a hlavně platem by byl osmnáctiletý supertalent spokojený, aby zůstal.

Tedy, aby byl spokojený hlavně otec mladého fotbalisty, který v uplynulé sezóně nastřílel v dresu Monaka v soutěžních zápasech 26 gólů a výrazně tak pomohl k tomu, že knížecí klub vyhrál francouzskou ligu a v Champions League se probojoval až do semifinále.

K rivalovi rozhodně ne

Pochopitelně, že se o jeho služby enormně zajímá i exmistrovský Paris Saint Germain a nabízí mu rovněž smlouvu. Pochopitelně mnohem lukrativnější, než má v Monaku.

„Vyloučeno. Není to jen můj názor, stejný sdílí i viceprezident klubu Vadim Vasiljev. Nepřichází v úvahu, aby Mbappé odešel do Paříže," potvrdil princ Albert, že největšího rivala ve francouzské lize jeho klub rozhodně posílit nemíní. A to ani kdyby z Paříže nabídli 100 miliónů liber, tedy tři miliardy korun, což je částka, na kterou si Monako svůj největší klenot cení.

Reklama

Související témata:
Albert II. Monacký