Hlavní obsah

Fotbalový Sudí Hampl nastoupí i do biatlonu. Vzorem mu je Nedvěd

Praha

Kdo by ho neznal. Herec a fotbalista, který vešel do sportovního podvědomí především jako Jarmil v legendárním seriálu Okresní přebor. Obdivovatel Pavla Nedvěda a vyznavač biatlonu se na prknech, která znamenají svět, v sobotu představí ve Stromovce na Olympu v monodramatu Sudí. Sport ho provází zkrátka téměř všude.

Foto: Sport.cz

Ladislav Hampl, jaký bude jako Sudí?

Článek

Jste fotbalista, ale jako liberecký patriot byste měl zvládat i nějaké zimní sporty, ne?

Já jsem hlavně na míčové hry, ale nezaleknu se kola ani běžek. Po operaci křížových vazů v koleni už nemůžu na sjezdovky, tak jezdím na snowboardu.

A fotbalovému Liberci fandíte už skoro čtvrtstoletí...

Mám permanentku, snažím se stíhat zápasy. Vyjedu i na evropské poháry, naposledy jsem byl loni v Soluni.

Který sportovec se ještě těší vašim sympatiím?

Můj velký sportovní vzor je Pavel Nedvěd, tomu moc fandím a obdivuji ho. Byl to sice talent, ale taky si to musel hodně odpracovat. Tak to mám podobně i já, nemůžu spoléhat jen na talent. Z těch současných se mi líbí biatlonisti a miluju kolektivní sporty. Ať se hraje cokoliv, koukám se rád. Nebo atletika i olympiády jsou mé oblíbené televizní pořady. Fandím všem, kteří hrají fair-play.

Stihnete kromě vlastního divadla na Olympu také sám sportovat?

Doufám, že nastoupím za Real Top ve fotbalovém zápase, to se zapojím. Rád si zkusím taky běžecký biatlon. Jsem rád, že tam můžu být.

V rámci Prague Sport Games budete hrát hru Sudí pod širým nebem, sice v přírodě, ale v nefotbalovém prostředí...

Těším se moc, i vzhledem k tomu, že Sudí není jen o sportu, jak to může na první pohled vypadat. Bude to jeho první představení v sezóně.

Jak jste se k Sudímu dostal?

Před dvěma lety jsme seděli s Vláďou Čepkem a Thomasem Zielinskym z divadla, máme fotbal moc rádi a řekli jsme si, že bychom si udělali něco pro radost. Objevili jsme povídku od Thomase Brussiga a bylo to na světě.

Z pohledu atmosféry má k sobě sportovní, hlavně přímo fotbalové a umělecké prostředí hodně blízko. Také Okresní přebor musel být pro vás skvělou prací, že?

Byl to velký zážitek. Tak nějak se tam snoubila dřina i zábava. Má to k sobě blízko, řeší se často hodně podobné věci. Jen ve sportu a přímo ve fotbale můžete být úspěšnější jenom v kolektivu, kdežto u nás mezi herci se to dá dokázat i individuálně.

Reklama