Hlavní obsah

Nejkrásnější gól? Zlatan si rýpl do Ronalda

Los Angeles

Geniální, famózní, gól pro playstation. Spoustu lichotivých označení si vysloužil Cristiano Ronaldo za trefu nůžkami v úterním úvodním čtvrtfinálovém zápasu fotbalové Ligy mistrů proti Juventusu, v němž Real Madrid zvítězil přesvědčivě 3:0 a znovu se o krok přiblížil obhajobě trofeje. Další ze světově uznávaných snajprů Zlatan Ibrahimovic se však k obecné euforii nepřipojil.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic už střílí góly za Los Angeles Galaxy.

Článek

Gól Zlatana Ibrahimovice

„Jo, dobrý, pěkný gól, ale měl bys to zkusit ze čtyřiceti metrů," vzkázal svérázný Ibra na dálku pětinásobnému nejlepšímu fotbalistovi světa ve studiu televizní společnosti ESPN, kde byl na Ronaldův kousek dotázán.

Šestatřicetiletý Ibrahimovic, který se minulý měsíc dohodl s Manchesterem United na ukončení smlouvy a zamířil do Los Angeles Galaxy v MLS, tím očividně narážel na památnou vlastní parádu v mezistátním utkání proti Anglii (4:2, video v galerii).

V listopadu roku 2012 vstřelil švédský kanonýr čtyři branky, a především poslední trefa, kdy ránou přes hlavu z velké dálky překonal vyběhnuvšího gólmana Joea Harta, se zapsala do historie. „Nejkrásnější gól, jaký jsem v životě viděl," složila mu tehdy poklonu legenda anglického fotbalu Steven Gerrard.

Sám portugalský držitel Zlatého míče označil svoji spektakulární trefu v Turíně za pravděpodobně nejhezčí gól v kariéře. „"Neočekával jsem, že dám takový gól," řekl Ronaldo pro uefa.com. „Vyskočil jsem velmi vysoko a dal jsem branku, která mi dlouho zůstane v paměti."

Čí gól se Vám líbí víc?
Cristiana Ronalda
17,8 %
Zlatana Ibrahimovice
82,2 %
Celkem hlasovalo 10657 čtenářů.

Reklama